Hlavní obsah

Yankees chtějí prodloužit vítěznou sérii

Do čela Východní divize se dnes mohou vyhoupnout slavní New York Yankees. Po čtyřech výhrách v řadě se přiblížili Bostonu na dostřel; poradí si dnes doma s hosty z Tampy?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Bilance Yankees 60-40, třetí nejlepší v zámořské soutěži, je o to cennější, že většinu sezony hraje nejbohatší klub v neúplné sestavě. Nejvíce oslabené je vnější pole, ve kterém chybí velezkušení Sheffield s Matsuim, k nimž na listinu zraněných přibyl i vnitřní polař Cano. Přesto se Yankees daří, nyní po pauze na All-star zápas dokonce vyhráli devět ze třinácti svých zápasů; hlavní měrou se o to zasloužil útok, který má během této série průměr téměř šest bodů na zápas. Začalo se konečně dařit také veteránovi Randymu Johnsonovi, který se dnes postaví za domácí tým na kopec. Hráč, kterého po skončení kariéry bezesporu čeká Síň slávy, už je sice za zenitem, pořád ale dokazuje, že umí být platnou součástí rotace Yankees. Až do začátku července sice podával nepříliš vyrovnané výkony, v posledních čtyřech zápasech už byl ale svému týmu oporou, když ani jednou nepovolil soupeřům více než tři body.

Jestliže Yankees třídenní přestávka, Devil Rays jsou na tom přesně opačně. Už tak jeden z nejhorších týmů ligy se trápí; druhou část sezony začal sedmi prohrami v řadě, potom sice dvakrát po sobě porazil Baltimore, jenže z posledních pěti zápasů už vyhrál jen jediný. Poslední výprask jim uštědřili včera právě Yankees. Tampa se proti nadhazovači Wangovi zmohla jen na dva odpaly, z nichž nic nevytěžila, a prohrála 0-6. Nadhazovač hostů Corcoran včera vyhořel; dnes zkusí proti Yankees štěstí Jae Seo, letošní posila, která přišla z Los Angeles. U Dodgers se Korejci příliš nedařilo a nevydařená sezona pro něj pokračuje i u nového zaměstnavatele. Seo neházel v prvních třech zápasech vůbec špatně, nejlepší výkon podal proti Yankees, kterým během sedmi směn povolil jediný bod, ani jednou to ale vinou slabé podpory spoluhráčů na výhru nestačilo. V posledních dvou utkáních Seo vyloženě vyhořel - Minnesota si proti němu doběhla pro sedm bodů a Angels pro šest.

Bookmakeři Seovi - a potažmo celé Tampě - nevěří ani dnes. Jako jasného favorita proto vypsali domácí Yankees, na které si můžete vsadit s kursem 1.33. Věříte, že Seo podá proti Yankees další vynikající výkon a tentokrát zvítězí? Potom si vsaďte na hosty v kursu 3.45.

Reklama