Hlavní obsah

Najde Lisnard formu proti Zíbovi?

Soupeře s velkými problémy přihrál do cesty Tomáši Zíbovi los turnaje ve Washingtonu. Český tenista se utká s Francouzem Lisnardem, který čeká na výhru na okruhu ATP od poloviny května.

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

Posledním turnajem, na kterém Francouz někoho porazil byl květnový challenger v italském San Remu. V prvním kole tu porazil domácího Aldiho, hned ovšem skončil na raketě Denise Istomina a od té doby Lisnard jen prohrává. Šest následujících turnajů odehrál na antuce, kde se mu nedařilo; nepomohla mu ani cesta do amerického Indianapolis před čtrnácti dny, kde na tvrdém povrchu prohrál s Brazilcem Mellem. Do Spojených států se nyní vrátil po krátké návštěvě Evropy - v rakouském Kitzbühelu se ani neohřál poté, co v prvním kole kvalifikace nepostoupil přes Vemiče.

Zíb tak má slušnou možnost konečně si vzpomenout na loňskou a předloňskou sezonu a dostat se zpátky do formy. Ani jemu se totiž v posledních týdnech nedaří; od pražského challengeru se český tenista nedostal nikdy dál než do druhého kola. Několikrát měl smůlu na silného soupeře, v rakouském Portschachu ho například vyřadil Rus Davyděnko a na následujícím French Open narazil v prvním kole na Španěla Robreda, několikrát ovšem prohrál i se slabšími hráči.

Lisnardovi má Zíb navíc co oplácet. S francouzským soupeřem se utkal jen jednou; před šesti lety v Mexiku se radoval Lisnard po výhře 7-6 6-3. O dva roky později se měli utkat znovu v Praze, Francouz ovšem zápas před jeho začátkem vzdal. Další možnost srovnat bilanci má Zíb až dnes; podle bookmakerů by se mu to mělo spíše porazit, kurs na jeho výhru je 1.52. Věříte, že Lisnard ukončí svou černou sérii a konečně zvítězí? Potom si vsaďte na něj, kurs je 2.20.

Reklama