Hlavní obsah

Rozjetou Zvonarevovou čeká Pengová

Jednu soupeřku za druhou válcuje v posledních týdnech Ruska Zvonarevová. S výjimkou Belgičanky Clijstersové ji od poloviny června nikdo nedokázal porazit. Dnes se o to pokusí Číňanka Pengová.

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

Forma Zvonarevové straší soupeřky už několik týdnů. Od úvodního turnaje sezony v Aucklandu, kde se dostala do finále, se ruská tenistka dlouho trápila. Probudila se až v polovině června na trávě v Birminghamu, kde nenašla přemožitelku a konečně se mohla radovat s turnajového vítězství. Nebýt Kim Clijstersové, byla by Zvonarevová dodnes neporažená; v Eastbourne ovšem narazila na Belgičanku už ve druhém kole, kde jí vzdala zápas za stavu 0-3 v první sadě a na následujícím Wimbledonu se obě utkaly dokonce hned na úvod turnaje. V Cincinnati Zvonarevová na Clijstersovou nenarazila a mohla se tak radovat z druhého triumfu během krátké doby; na cestě za vítězstvím porazila několik vynikajících hráček, včetně domácí Sereny Williamsové. Bez ztráty setu odehrála také dva zápasy ve Stanfordu, se kterým se musela rozloučit - jak jinak, než po prohře s Clijstersovou, na kterou tentokrát uhrála aspoň set. Suverénně poté vstoupila i do turnaje v San Diegu; v prvním kole zde porazila Japonku Sugiyamaovou 6-1 7-5.

Cestu Zvonarevové do finále - kde by mohla znovu narazit na Clijstersovou - se dnes bude snažit překazit Shuai Pengová. Číňanka odehraje většinu svých zápasů na tvrdém povrchu, největšího úspěchu letos ale dosáhla na antuce. Dva týdny poté, co se představila na turnaji v Praze, došla ve Štrasburku až do finále, kde nestačila na Nicole Vaidišovou. Na následujícím French Open skončila už ve druhém kole, stejně jako na dalším turnaji v Birminghamu. Na Wimbledonu v první kole dokázala porazit specialistku na trávu Daniilidouovou a poté i mladou Izraelku Peerovou, ve třetím kole ovšem nestačila na Italku Pennettaovou. Od té doby se měsíc na okruhu WTA neobjevila; první zápas po delší přestávce odehrála až v San Diegu, kde si poradila s Marou Sangangelovou lehce 6-1 6-4.

Ruska dnes půjde do zápasu s příznivou bilancí v zádech. S Pengovou se dosud utkala dvakrát; předloni ji na tvrdém povrchu v Cincinnati porazila snadno 6-2 6-2, o rok později na Amelia Island už s ní měla co dělat a zvítězila až v tie-breaku třetího setu. Dnes by to podle bookmakerů měla být znovu jednoznačná záležitost; společnost Bwin vypsala na Zvonarevovou kurs 1.18. Věříte, že jí dnes Pengová oplatí předešlé porážky? Potom si vsaďte na ni, kurs je 3.65.

Reklama