Hlavní obsah

Probudí se Reds proti Atlantě?

Už týden čekají na výhru baseballisté Cincinnati. Reds prohráli pět zápasů v řadě; ukončit černou sérii se dnes pokusí v souboji s Atlantou.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Cincinnati letos svádí se St. Louis překvapivě vyrovnaný souboj o čelo Centrální divize v Národní lize. Reds teď sice prohráli pětkrát v řadě, jejich štěstím ale je, že Kardinálům se daří ještě hůř. Jen díky tomu se mužstvo ze stadionu Great American drží v těsném závěsu za lídrem divize. Reds teď neměli těžké soupeře, s Milwaukee se ale rozloučili dvěma prohrami a po návratu domů své fanoušky zklamali třemi prohrami s Los Angeles Dodgers za sebou. Zastavit nepříjemnou šňůru proher se dnes pokusí Aaron Harang, jedna ze dvou letošních hvězd Reds na nadhozu. Bývalý hráč Oaklandu se po přestupu ke svému nynějšímu týmu chytil. Loni už patřil k oporám mužstva a letos se mu daří ještě o něco lépe. To se ale týká především zápasů odehraných na cizích hřištích; na Great American má Harang špatný průměr 5.2 povolených oběhů na zápas. Pokud dnes Harang proti Atlantě uspěje, bude to vůbec poprvé v jeho kariéře. Proti Braves odházel zatím tři zápasy, z nichž má bilanci 0-2.

Na rozdíl od Cincinnati nemůže být Atlanta s dosavadním průběhem sezony spokojená. Tým, který si v posledních letech zvykl být v čele divize, má najednou zápornou bilanci; situace klubu se ještě zhoršila v posledních dvou týdnech, ve kterých Braves prohráli osm zápasů z jedenácti. Proti Cincinnati dnes hosté postaví nepříliš zkušeného Chucka Jamese. Čtyřiadvacetiletému hráči se v jeho prvních zápasech více či méně dařilo - na přelomu června a července vyhrál čtyři utkání za sebou. Prvním týmem, který ho porazil, byla Florida. Opravdu tvrdou lekci mu ale udělili až newyorští Mets; proti nim vydržel James jedinou směnu, během které si Beltran a spol. doběhli pro sedm bodů.

I přes špatnou formu Cincinnati považují bookmakeři poměrně spolehlivého Haranga a jeho tým za favorita dnešního souboje, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.59. Myslíte si, že Atlanta prokáže svoji sílu a zvítězí? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.40.

Reklama