Hlavní obsah

Uštědří Hearts Celticu další debakl?

Eurotip.cz

Loňský objev ve Skotsku, mužstvo Hearts, uštědřil na jaře Celticu pořádnou lekci. O výsledek 3:0 se zasloužil jednou brankou i Čech Roman Bednář, který je dnes znovu připraven rozvlnit síť bílo-zelených.

Článek

V letní přestávce Hearts hodně nakupovali i prodávali. Mezi hráči, kteří mužstvo opustili, figuruje také Rudolf Skácel. Český reprezentant se brzy stal miláčkem zdejších fanoušků, bohužel už ne vedení mužstva. Do týmu naopak přišli například Tiago Costa z Benfiky nebo kanonýr Mauricio Pinilla ze Sportingu Lisabon. Finančních prostředků má tento klub opravdu dost, vlastní ho totiž ruský miliardář Roman Romanov, který zde rozhoduje o všem a chce z Hearts vybudovat evropský velkoklub. Zatím se mu to daří, jeho hráči mají totiž historickou šanci probojovat se do hlavní soutěže Ligy mistrů. Ve 3. předkole se utkají s řeckým týmem AEK Atény, což je určitě hratelný soupeř.

Celtic Glasgow dokázal i přes špatný start do loňského ligového ročníku zafinišovat a získat jubilejní 40. titul ve své historii. Tímto umístěním si zajistil účast v Lize mistrů a může se tak nyní soustředit jen na ligu. První vystoupení v sezoně se mu opravdu povedlo, když na svém domácím stadionu deklasoval Kilmarnock 4:1. Střelecky se prosadila i nová posila středové řady, český reprezentant Jiří Jarošík, který sem v letní přestávce zamířil z Birminghamu. Dvě branky přidal Polák Macej Zurawski, trefil se i špílmachr týmu Japonec Nakamura. Celtic tak dokázal, že se vypořádal z odchodem takových opor, jakými byly John Hartson nebo Roy Keane, který 12. června ukončil svou profesionální kariéru.

Atraktivnější duel v dnešní nabídce určitě nenajdete, ještě zajímavějším se ale stane, když využijete některých sázkových příležitostí. U společnosti bwin najdete na výhru Hearts kurs 2.95, na remízu 3.25 a na výhru Celticu 2.15.

Reklama