Hlavní obsah

Šafářovou čeká Srbka Jankovičová

Smůlu na los měla na posledních turnajích Srbka Jelena Jankovičová. Ve Stanfordu a v San Diegu ji vyřadila Kim Clijstersová. Dnes má šanci dostat se do třetího kola v Los Angeles; v cestě jí ovšem stojí Češka Lucie Šafářová.

Foto: NOVINKY/Kateřina Farná

Lucie Šafářová.

Článek

Jankovičová se letos až do poloviny května trápila, když prohrála svůj první zápas na devíti turnajích v řadě. V Římě se už ovšem chytila a od té doby je schopná porážet i velmi silné soupeřky - ve Wimbledonu například na její raketě zůstala Venus Williamsová. Dobrou formu si poté odvezla i na betony za mořem, kde ovšem příliš brzy naráží na soupeřky, které jsou nad její síly. V Cincinnati to byla ve třetím kole rozjetá Věra Zvonarevová, ve Stanfordu ji ve druhém kole zastavila Kim Clijstersová, které Srbka sebrala set, a před týdnem narazila Jankovičová znovu na Belgičanku; znovu na ní dokázala uhrát jednu sadu, znovu to ale na vítězství nestačilo. V Los Angeles má štěstí, kde naštěstí pro ni Clijstersová nestartuje, zatím v prvním kole porazila Indku Mirzaovou 6-2 7-6.

Lucie Šafářová, její dnešní soupeřka, se letos vůbec nevydařily evropské turnaje na antuce. Od návratu ze Spojených států prohrávala jeden zápas za druhým, neuspěla ani ve Fed Cupu proti Francii. Chuť si spravila až v Palermu, kde ji až v semifinále vyřadila pozdější vítězka, Španělka Medinaová. Poté česká tenistka odcestovala znovu za moře, kde jí ale turnaj v San Diegu vůbec nevyšel; vypadla už v prvním kole po prohře s Rakušankou Bammerovou 6-4 6-7 1-6. Dobře to s ní nevypadalo ani v Los Angeles, Chorvatka Kostaničová nad ní v prvním kole vedla 1-0 na sety, Šafářová se ale dokázala vzpamatovat a zápas otočila.

Dnes by ovšem podle bookmakerů měla její pouť turnajem skončit. Společnost bwin považuje Srbku za jasnou favoritku, na kterou vypsala kurs 1.24. Věříte, že podceňovaná Šafářová dokáže soupeřku porazit? Potom si vsaďte na ni, kurs je 3.18.

Reklama