Hlavní obsah

Slavia ve šlágru kola přivítá Liberec

Souboj dvou nejlepších týmů začínající sezony uvidí pražský Strahov. Domácí Slavia se v duelu o čelo Gambrinus ligy utká s obhájci titulu z Liberce.

Článek

Zápas dvou suverénních týmů bude zajímavý hned z několika důvodů. Slavia si určitě bude chtít proti nejsilnějšímu možnému soupeři potvrdit formu, kterou na začátku sezony má. Sešívaní zahájili nový ročník Gambrinus ligy dvěma vítězstvími; v prvním utkání si odvezli tři body ze hřiště Ostravy po výhře 2:0 a nezaváhali ani proti Teplicím, které porazili 3:2. Poté se jim vydařil i vstup do Poháru UEFA - po vítězství 2:0 nad Karvanem Evlakh mají postup téměř v kapse. "Zatím jsem s předvedenými výkony mužstva docela spokojen, samozřejmě tam byly drobnosti, ke kterým mám výhrady. Ale je teprve začátek ligy, věřím, že se zlepšíme," řekl před dnešním utkáním trenér Karel Jarolím, jemuž dnes bude chybět zraněný obránce Vorel a potrestaný Krajčík, počítat naopak může s uzdraveným Latkou a Suchým. Jeho svěřenci se tak dnes mohou soustředit na duel se soupeřem, se kterým naposled odehráli nešťastný zápas. V dubnu se rovněž v Praze utkali s Libercem v souboji, který řídil sudí Jára; na protest proti jeho řízení zápasu odešli sešívaní ze hřiště. "Už je to pryč, vliv na nedělní střetnutí to mít nebude," tvrdí trenér Slavie Jarolím. Hráči ale na jedno z rozhodujících utkání minulé sezony určitě nezapomněli - stejně jako nezapomněli na poslední kolo loňského ročníku. V něm Liberec - tehdy už jistý mistr - nastoupil v oslabené sestavě. S ní doma nestačil na Mladou Boleslav, která tak v konečné tabulce předběhla Slavii a zajistila si účast v předkole Ligy mistrů.

Liberec, stejně jako Slavia, bojuje na začátku sezony na dvou frontách. Na rozdíl od sešívaných ale mohou být spokojeni jen napůl. Nejlepší tým loňské sezony začal výborně v lize - na půdě nováčka z Českých Budějovic zvítězil 2:0 a dal tak jasně najevo, že se s ním musí vážně počítat i letos. Potvrdil to potom o týden později, když doma porazil ostravský Baník stejným poměrem. Gól potom svěřenci trenéra Lavičky nedostali v daleko důležitějším utkání předkola Ligy mistrů proti Spartaku Moskva. Sami ho ale v nepříliš pohledném zápase nedali a s výsledkem 0:0 mohou být jen těžko spokojeni. "Šancí jsme měli víc, tu branku jsme dát mohli a zasloužili jsme si vyhrát. Ale důležité je, že jsme žádný gól neinkasovali," řekl po utkání Daniel Pudil, který stále věří, že jeho tým postoupí do milionářské soutěže. "Podle mě není naše pozice do odvety v Moskvě zase tak špatná. Pojedeme do Moskvy s tím, že chceme dát góla a postoupit," tvrdí záložník. Naštěstí pro Liberec ho zápas v Moskvě čeká až za deset dní, takže se může plně soustředit na dnešní utkání.

Podle bookmakerů je dnes mírným favoritem domácí tým, na který společnost bwin vypsala kurs 2.10. Pokud věříte tomu, že si Liberec - stejně jako v dubnu - odveze všechny body, můžete si vsadit na hosty s kursem 3.35 a na nerozhodný výsledek najdete u bwin kurs 2.95.

Reklama