Hlavní obsah

Vzpamatuje se Detroit v Bostonu?

Nejhorší dny této sezony právě prožívají baseballisté Detroitu. Tygři prohráli pět zápasů v řadě, což se dnes pokusí napravit na půdě Bostonu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Série proher je o to horší, že tři z nich přišly od chicagských White Sox, nejbližšího pronásledovatele Detroitu. Tygři jsou s bilancí 76-41 stále nejlepším týmem letošního ročníku MLB, Chicago se jim ale nebezpečně přiblížilo. A senzaci této sezony nyní čeká další těžká série - další tři zápasy odehrají na stadionu Bostonu, nejlepšího domácího týmu ligy. Dnes se Red Sox postaví Nate Robertson, jeden z těch, kteří v dresu Tygrů prožívají nejlepší sezonu své dosavadní kariéry. Robertsona ale dnešní zápas nezastihne v úplné pohodě; ve druhé části sezony se mu příliš nedaří, zatímco v té první skončil s bilancí 8-5 a průměr 3.36 bodu na zápas, v té druhé si připsal tři prohry a jen dvě vítězství a průměr mu vyskočil na 5.45. Proti Bostonu navíc dlouhodobě neumí - odházel proti němu čtyři zápasy, ani jednou nezvítězil, zato soupeři povolil průměr ě přes sedm bodů na devět směn.

Pro Boston je nadcházející série také důležitá. Červené ponožky totiž jako obvykle svádějí souboj o play off s Yankees. Pokud by ale po sezoně skončili za svým dávným rivalem, pořád je ve hře divoká karta pro čtvrtý tým a o tu se mohou poprat právě s Detroitem. V souboji s Yankees Boston nečekaně lacino ztratil po třech prohrách v Kansasu. Poté se ale dokázal vzpamatovat a následující sérii zápasů, které odehrál proti Baltimoru - získal celou pro sebe. Včera si se soupeřem poradili v divoké přestřelce, která skončila 11-9, i bez svého nejlepšího pálkaře Davida Ortize; Dominikánec se šetřil právě na souboje s Detroitem. V dresu domácích se dnes na kopec postaví Josh Beckett. Vedení klubu si před sezonou od vynikajícího nadhazovače slibovalo, že se stane jedním z tahounů mužstva. Zřejmě to tak i je, Beckett má vynikající bilanci 13-6. V osobních statistikách si ale hráč, který i přes svůj relativně mladý věk už zvítězil ve Světové sérii, pohoršil. Poslední zápas se mu ale vyvedl - proti Kansasu odházel šest směn, během nich povolil dva body a nezvítězil jen vinou slabé podpory spoluhráčů na pálce.

Bookmakeři dnes považují za favorita domácí, na které vypsali kurs 1.65. Pokud si myslíte, že svého soupeře deklasují, můžete si vsadit na jejich výhru v handicapu s kursem 2.30, jestli ale věříte hostům, vsaďte si v kursu 2.30 na ně.

Reklama