Hlavní obsah

Lvíčata sehrají generálku před kvalifikací

Eurotip.cz

Za necelé tři týdny vstupuje česká jedenadvacítka do kvalifikace o ME v roce 2007. Své první utkání sehraje na Kypru; dnes ji čeká poslední zkouška v Kroměříži se stejně starými Srby.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ladislav Škorpil

Článek

Trenér mladíků Ladislav Škorpil nominoval k utkání 18 hráčů. Pro zranění se mu bohužel postupně omluvili Martin Latka, Luboš Hušek, Daniel Pudil a Tomáš Frejlach. Místo nich byli dodatečně povoláni Petr Tomašák a Adam Varadi z Baníku Ostrava, dále pak Štěpán Kučera z Jablonce a Pavel Malcharek ze Slovácka. Škorpil si ale ze zranění velkou hlavu nedělá. "Samozřejmě to jsou komplikace, ale nelze to brát nějak pesimisticky. I když jsme ztratili hráče, kteří by si zasloužili být v základní sestavě. ... Zase dostanou šanci jiní hráči, kteří si třeba svým výkonem řeknou o další povolání do reprezentace," řekl trenér, podle jehož slov se dá očekávat v prvním poločase sestava, která by měla z velké části nastoupit jako základní na Kypru. Nejzkušenějším hráčem jeho týmu je s osmnácti starty Michal Kadlec ze Sparty Praha, mezi největší opory ale bude zcela jistě patřit i Michal Papadopulos z Bayeru Leverkusen, jenž dal v dresu lvíčat už tři branky.

Pro jedenadvacítku Srbska bude toto utkání prvním oficiálním v historii samostatného státu. V tomto výběru figuruje několik hráčů ze srbských klubů, především z bělehradských týmů Crvena Zvezda a OFK, mezi největší osobnosti ale jistě patří obránce Branislav Ivanovič z Lokomotivy Moskva nebo Miloš Krasič z konkurenčního CSKA. Dalším hráčem, který hraje v zahraničí, konkrétně v polské Legii Varšava, je záložník Miroslav Radovič.

Podle bookmakerů nemá utkání jasného favorita. Na český výběr vypsali kurs 1.80; remízu si můžete vsadit s kursem 3.25 a na výhru Srbů najdete u bwin kurs 4.00.

Reklama