Hlavní obsah

Nedvěd se rozloučí s reprezentací

Poslední zápas v dresu českého národního týmu dnes odehraje Pavel Nedvěd. Záložník Juventusu se s reprezentací rozloučí v přátelském utkání se Srbskem.

Článek

Nedvědovým odchodem zřejmě začíná nové éra českého fotbalu. Tým trenéra Karla Brücknera skončil na letošním mistrovství světa už v základní skupině. Nyní, když kariéru končí Karel Poborský a Nedvěd, je na čase vybudovat nové mužstvo, postavené na jiných osobnostech, které naváže na zlatou generaci českého fotbalu. Na hřiště v Uherském Hradišti tak dnes vyběhne několik hráčů, které chce Brückner vyzkoušet před nadcházející kvalifikací na mistrovství Evropy. Pozvánku dostali útočník Bednář, obránce Zápotočný a konečně také třicátník Marek Kulič. "Musíme zapracovat některé hráče, ze zraněných hráčů do kvalifikace snad s výjimkou Rosického už nikdo nepřibude," prohlásil před utkáním Brückner, který možná nebude mít k dispozici kompletní tým - Polák nebude hrát v prvním kvalifikačním zápase a Galásek má zdravotní problémy.

Dnešní zápas je symbolický i pro dnešního soupeře českého týmu. Srbové odehrají v Uherském Hradišti první zápas od okamžiku, kdy se od nich odtrhla Černá Hora. Premiéru si na trenérské lavici navíc odbyde Španěl Clemente, který tým převzal po debaklu na mistrovství světa. Srbové odjeli do Německa s vizitkou možného černého koně turnaje, který měl vynikat skvělou obranou; ve skupině smrti ale podlehli postupně Nizozemcům, Argentině i Pobřeží slonoviny a vrátili se tak bez bodu. Také Clemente k dnešnímu zápasu pozval několik nových jmen. "Nemá cenu zkoušet vyzkoušené hráče, teď potřebujeme hledat oživení," vysvětluje trenér, který doma nechal například Mateju Kežmana.

V domácím prostředí je podle bookmakerů favoritem český tým, na který společnost bwin vypsala kurs 1.65. Věříte, že Srbové dnes svoji premiéru zvládnou? Potom si vsaďte na jejich neprohru, kurs je 1.97.

Reklama