Hlavní obsah

Dočkají se Mariners konečně výhry?

Dvě série zápasů po sobě prohráli baseballisté Seattlu, kteří se propadli na dno Západní divize Americké ligy. Osmou porážku v řadě se dnes pokusí odvrátit na půdě Andělů z Los Angeles.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Jestli je někde Seattle silný, tak doma, kde má kladnou bilanci 31-29. Na hřištích soupeřů se mu příliš nedaří, což nyní znovu prokázal. Po třech domácích výhrách nad Tampou vyrazili Mariners do Texasu, kde je domácí vyprovodili čtyřmi porážkami. Seattle podé odcestoval do Oaklandu a nepočínal si úspěšněji - hosté znovu prohráli všechny zápasy série, během které dali pouhých šest bodů, zatímco domácí si doběhli pro rovných dvacet. Dnes se v dresu Mariners postaví na kopec nejzkušenější hráč hostů Jamie Moyer. Třiačtyřicetiletý nadhazovač už je za svým zenitem a na jeho letošních výsledcích je to znát - má špatnou bilanci 6-11 a průměr 4.40 bodu na zápas, na hřištích soupeřů dokonce 5.43.

Naneštěstí pro Seattle ho nyní čeká soupeř, který má velkou motivaci vyhrát. Andělům se v srpnu příliš nedaří, připsali si zatím osm výher a stejný počet porážek, a tak se jen dívají, jak se jim s blížícím se koncem základní části vzdaluje Oakland. Na svého divizního soupeře ztrácejí už 6.5 zápasu, a tak si nemohou dovolit ztrácet se slabšími soupeři. Tím spíš, že se vrátili z těžkého tripu - minulé ponděli odehráli vítězný zápas v Chicagu a poté odehrály náročná utkání v Clevelandu, New Yorku a v Texasu. Dalších deset zápasů odehrají doma; před vlastními diváky se po dvou týdnech představí Venezuelan Kelvim Escobar, který spolu s Jeredem Weaverem, Lackeym, Santanou a Colonem tvoří jednu z nejlepších rotací v lize. Escobar má po svém posledním zápase co napravovat; od začátku července odházel šest výborných utkání v řadě, naposledy ale na hřišti Yankees povolil domácím pět bodů během šesti směn.

Jasným favoritem jsou dnes podle bookmakerů domácí, na které společnost bwin vypsala kurs 1.53 a 2.10 v handicapu. Věříte, že dnes Seattle ukončí sérii proher? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.55.

Reklama