Hlavní obsah

Potvrdí Norimberk vítězství nad Stuttgartem?

Nově zrekonstruovaný stadion e@syCredit bude svědkem domácí premiéry Norimberku v začínající sezoně Bundesligy. Soupeřem svěřenců trenéra Meyera bude Borussie Mönchengladbach.

Článek

Norimberk se postaral hned na úvod letošní sezony o senzaci. V prvním kole vybojoval první tři body ve Stuttgartu po vítězství 3:0. Vypadá to, že Norimberk začíná navazovat na své skvělé výsledky v jarní části minulého ročníku Bundesligy, kdy patřil jednoznačně k nejlepším celkům soutěže. Velkou zásluhu na tom měl slovenský reprezentant Robert Vittek, který se prosadil i před týdnem. Bohužel si ale poranil v úterním reprezentačním přípravném zápase s Maltou levé koleno, vyšetření ukázalo, že si natáhl i natrhl postranní vaz. Podle lékaře norimberského klubu Jochena Grubera v nejlepším případě bude moci hrát znovu na konci září nebo na začátku října; to je pro Norimberk jistě velká ztráta a uvidíme jak na ni zareaguje trenér Hans Meyer.

Borussia Mönchengladbach hrála v prvním kole doma s nováčkem z Chotěbuze. Po brankách Svenssona a Neuvilla zvítězila 2:0. V základní sestavě chyběl Václav Svěrkoš, který se v létě vrátil z půlročního hostování v Hertě Berlín a znovu chtěl odejít; nový trenér Heynckes ale prohlásil, že mu věří, a nikam ho nepustil. V přípravě Sverkoš nastupoval pravidelně, proto bylo překvapením, že v prvním kole jen vysedával na lavičce. V letní přestávce se v týmu událo několik změn. Novým kapitánem se stal americký brankář Kasey Keller, který nahradil zkušeného obránce Jeffa Strassera. Do mužstva přišel skvělý křídelní hráč, Švýcar David Degen z Basileje, jenž by se měl stát klíčovou postavou Borussie. Tou je nyní i pětadvacetiletý záložník Peer Kluge, který do dnešního zápasu bohužel nezasáhne; kvůli zlomenině kotníku má nyní měsíční neplánovanou dovolenou.

Oba týmy vstoupily do sezony vítězně a jistě v tom budou chtít pokračovat. Norimberk je, i díky domácímu prostředí, podle bookmakerů favoritem s kursem 1.75. Pokud věříte v remízu, vsaďte si ji s kursem 3.40 a na vítězství hostů najdete u společnosti bwin kurs 4.30.

Reklama