Hlavní obsah

Federerův přemožitel narazí na Roddicka

Eurotip.cz

Nejcennější možný skalp si na turnaji v americkém Cincinnati připsal Brit Andrew Murray. Ve druhém kole porazil Rogera Federera; další zářez na pažbě si může udělat dnes, pokud porazí domácího Andyho Roddicka.

Článek

Devatenáctiletý Skot vítězstvím nad světovou jedničkou jen znovu dokázal, že z něj roste výjimečný hráč. Už před Cincinnati měl vynikající formu. Ve Spojených státech se nejdřív na trávě v Newportu dostal do semifinále, poté ve Washingtonu na betonu až do finále, kde nestačil na Francouze Clementa, a v Torontu znovu do semifinále, kde byl nad jeho síly rozjetý Richard Gasquet. V Cincinnati potom na rozjezd porazil svého krajane Henmana 4-6 6-4 7-5 a ve druhém kole jako teprve druhý tenista dokázal letos vyzrát na Federera, se kterým si navíc poradil ve dvou setech. Tím na sebe pochopitelně upoutal pozornost, se kterou se ale dokázal vypořádat: ve třetím kole ho sice domácí Ginepri potrápil, Skot ale dokázal zvítězit ve třech setech.

Dnes ho čeká další Američan. Andy Roddick má dobrou příležitost zopakovat v Cincinnati svůj triumf z roku 2003. Loni ho ve finále zastavil Federer, na kterého Roddick v posledních letech jednoduše nestačí; když je teď světová jednička ze hry venku, má Američan zase šanci na titul. Se Cincinnati se přitom málem loučil už v prvním kole. Ital Bracciali každý ze tří setů dotáhl do tie-breaku;vedl dokonce 1-0 na sety, Roddick ale dokázal průběh zápasu zvrátit a další dvě zkrácené hry získal pro sebe. V dalších kolech už podobně dramatický průběh nepřipustil - Belgičana Vliegena i Argentince Chelu porazil bez ztráty setu.

Federer už je sice mimo hru, nyní ale Roddicka čeká další ze soupeřů, na které nemá dobré vzpomínky. Skot se s ním dosud utkal dvakrát - pokaždé letos - a dvakrát ho porazil. Nejprve v San Jose a poté i na Wimbledonu. A co hůř, Američan na něj neuhrál ani set. Přesto dnes bookmakeři považují za favoričana Roddicka, na kterého vypsali kurs 1.50. Myslíte si, že ho Murray dokáže porazit i potřetí? Potom si vsaďte na něj, kurs je 2.25.

Reklama