Hlavní obsah

Houston se pokusí odvrátit vyřazení

Poslední zápas sezony dnes možná odehrají basketbalistky Houstonu. Komety nezvládly první zápas play off a pokud dnes v odvetě na půdě Sacramenta prohrají podruhé, jsou ze hry o titul venku.

Článek

Systém vyřazovacích bojů zámořské WNBA je velmi jednoduchý - hraje se nejvýš na tři zápasy, tým s dvěma výhrami postupuje. Sacramento se v základní části umístilo před Houstonem, proto první utkání odehrálo na palubovce soupeřek a nyní má výhodu dvou domácích zápasů. To je pro Houston velmi svízelná situace - Comets se v sezoně mohly spolehnout především na domácí prostředí, kde vyhrály dvanáct ze 17 soubojů. Venku se jim zdaleka tolik nedařilo, tím spíš, že se musely dlouho vypořádávat s absencí několika důležitých hráček. Největší ztrátou bylo zranění nejlepší střelkyně týmu Tiny Thompsonové, která se ale na poslední dva zápasy základní části ještě vrátila a pomohla Houstonu dostat se do play off. Jeho úvod se ani jí, ani jejím spoluhráčkám ale vůbec nevyvedl; sama Thompsonová si připsala 13 bodů s mizernou střelbou z pole a jediný doskok, nedařilo se ani další veteránce Swoopesové.

Hráčky Sacramenta ale moc dobře vědí, že ještě nemají vyhráno. Houston je totiž jediným týmem v historii WNBA, kterému se podařilo zvítězit v sérii přesto, že první domácí zápas prohrál; loni tak Komety zaskočily Seattle, který porazily dvakrát před jeho vlastními diváky. "Po zápase jsem hráčkám připomněl, jak Houston loni ztratil první zápas a potom se jeho hráčky zvedly a Seattle porazily," řekl po úvodním utkání série trenér Sacramenta John Whisenant. "Tím vítězstvím jsme je dostali pod tlak. Není ale náhoda, že Van (trenér Comets Chancellor) a jeho hráčky už získali titul - nevzdávají se," dodal varovně kouč týmu, který v Houstonu podal vynikající kolektivní výkon.

Stejně jako Houstonu, i Sacramentu se daří především doma, kde mělo v základní části skvělou bilanci 14-3. Proto bookmakeři vypsali jako favoritky Monarchs, na které si můžete vsadit s kursem 1.35 nebo v handicapu 6 bodů. Věříte, že Houston bude po dnešku pořád ve hře? Potom si vsaďte na hostující hráčky, kurs na ně je 3.25.

Reklama