Hlavní obsah

Hájek letos podruhé narazí na Gicquela

Dva kvalifikanti se dnes v New Havenu utkají v prvním kole zdejšího tenisového turnaje. Janu Hájkovi se postaví Francouz Gicquel, kterého už český hráč letos jednou dokázal porazit.

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

Český tenista sehraje většinu svých zápasů na antuce, kde se mu v posledních týdnech nedařilo vůbec špatně. S posledním turnajem v San Marinu se sice rozloučil už v prvním kole po prohře s Andreasem Vinciguerrou, před měsícem ale zvítězil na challengeru v polské Poznani, tři týdny předtím nenašel přemožitele v německém Braunschweigu, stejně jako předtím v Prostějově. Se čtyřmi letošními challengerovými tituly v kapse odcestoval za moře, kde ho čekala premiéra na amerických betonech. Tu Hájek zatím zvládá - v kvalifikaci si poradil postupně se Srbem Zimonjičem, Mexičanem Ruiz-Roselesem i divokou kartou, domácím Alexem Kuznetsovem.

Stejně jako Hájek, i jeho dnešní soupeř strávil většinu letošní sezony na evropské antuce. Marc Gicquel ale slavil úspěch jen v březnu na domácmí turnaji v St. Brieuc, od té doby se z titulu nikdy neradoval. Americké betony si Francouz vyzkoušel už před týdnem v Cincinnati, kde se do hlavní soutěže musel probojoval z kvalifikace. V té porazil veterána Arthurse i domácího Kevina Kima, aby v prvním kole podlehl Belgičanu Vliegenovi ve dvou tie-breacích. Kvalifikací musel projít i v New Havenu; nejprve si poradil s Paraguajcem Delgadem hladce 6-2 6-1 a ve třech setech poté i s Rakušanem Melzerem.

Hájek se s Gicquelem utkal zatím dvakrát. Pokaždé to bylo na antuce; před dvěma lety se v Rumunsku radoval Francouz, který zvítězil 6-4 6-1, letos mu to ale Hájek v italské Barlettě oplatil a vyhrál 6-2 7-5. Přes vyrovnanou bilanci je dnes podle bookmakerů jasným favoritem Gicquel, na kterého společnost bwin vypsala kurs 1.43. Věříte dnes více českému hráči? Potom si vsaďte na Jana Hájka, kurs je 2.43.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články