Hlavní obsah

Boleslav se bez Kuliče pokusí o nemožné

Bez svého kapitána dnes nastoupí Mladá Boleslav k nejdůležitějšímu zápasu sezony. Marek Kulič v odvetě proti Galatasarayi nesmí hrát kvůli trestu za žluté karty; i bez něj se ale hráči z města automobilů pokusí o zázrak.

Článek

Jak asi každý ví, Boleslav utrpěla v Turecku debakl 2:5 a v dnešním utkání ji jen vítězství alespoň o tři branky dává šanci kvalifikovat se do hlavní části Ligy mistrů. "Naše šance jsou přibližně dvacetiprocentní, ale nevzdáváme se. Určitě Turkům nic nedarujeme a přinejmenším soupeři na domácím trávníku hodně postup znepříjemníme," neklesá na mysli trenér Uhrin, který si ani nad ztrátou Kuliče nezoufá. "Máme dost útočníků a ti musí ukázat, že ho nahradit dokážou, jinak je pravda, že má formu a hraje dobře“,prohlásil kouč. Osobně si myslím, že hraje víc než dobře, utvrdil mě v tom i jeho výkon v národním mužstvu - v přípravném utkání proti Srbsku patřil určitě k nejlepším na hřišti. "Hraje se mi s ním dobře, má výborný pohyb, ale to třeba Luboš Pecka taky," doplňuje Matějovský. Základem úspěchu Boleslavi je rychlý gól; jestliže bude o přestávce svítit na ukazateli skóre stav 0:0, budou její šance minimální.

Galatasaray podal v úvodním utkání třetího předkola velice dobrý výkon. Na druhou stranu to byly především chyby Boleslavi, které ho dostaly do uspokojivého vedení. Síla tureckého celku je v rychlosti a šikovnosti hráčů, kteří dostávají soupeře svým presingem pod tlak, ze kterého pramení chyby. Ve víkendové generálce remizoval istanbulský tým na hřišti Manisasporu 2:2. Proti Boleslavi sice nenastoupí čtveřice zraněných Ümit Karan, Yalçın Ayhan, Hasan Kabze a Necati, i tak ale bude turecký celek znovu velmi silným a nepříjemným soupeřem. Trenér týmu Gerets ve včerejším předzápasovém tréninku procvičoval se svým mužstvem především kombinaci, z toho jasně vyplývá, že jeho hráči se budou snažit mí míč co nejdéle na svých kopačkách. Na hrotu nastoupí veterán Hakan Sükür, který je i v 35 letech velmi nebezpečný.

Věříte-li, že si Boleslav v dnešním utkání připíše aspoň čestné vítězství, vsaďte si na ni s kursem 2.85. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.30 a pokud věříte ve výhru hostů, vsaďte si na ně s kursem 2.20.

Reklama