Hlavní obsah

Gambrinus liga očima Luďka Zelenky

Takovou šanci jsme ještě neměli, tvrdí před dnešním utkáním v Liberci útočník Brna Luděk Zelenka. Jeho tým chce využít zklamání domácích z neúspěchu proti Spartaku Moskva a autor dvou letošních gólů Brna věří, že se mu to podaří.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Souboj dvou neporažených týmů uvidí diváci v Liberci, který se proti Brnupokusí překousnout vyřazení v předkole Ligy mistrů. "Tak já věřím, že na Liberci se projeví ten neúspěch a že to budou mít v nohách. Určitě tady máme šanci větší, než kdy jindy, takže věřím, že tady minimálně bod uděláme," tvrdí brněnský hráč.

Druhý sobotní zápas má k atraktivitě toho předchozího hodně daleko. Ostravě se sice konečně začalo dařit, Baník vyhrál dva zápasy po sobě; hosté z Kladna toho ale zatím moc nepředvedli, dokonce se jim ještě nepovedlo vstřelit branku. "Ostrava se poté, co špatně začala, teď zvedla a doma hraje dobře. Kladno se sice snaží bránit, ale myslím, že na Ostravu to stačit nebude. Kladno je samozřejmě taky pod tlakem, ještě nedalo gól, takže by mělo hrát trochu otevřeněji... Tady vidím jednoznačnou jedničku," tipuje Luděk Zelenka.

Příbram si mohla v minulém kole připsat cenný skalp. Na Letné po hodině hry vedli, v 65. minutě ovšem Sparta vyrovnala a pár minut před koncem Sivok dokonal obrat. Schladí si dnes Příbram žáhu na Jablonci, který ze dvou posledních zápasů dokázal uhrát jediný bod? "To je těžkej zápas. Příbram hrála na Spartě poměrně slušně, Jablonec prohrál doma s Boleslaví, myslím, že tam asi byla trochu bouřka... Řekl bych, že v Příbrami neprohraje," věří v úspěch hostů útočník.

Mladá Boleslav je druhým týmem, který se musí vyrovnat s tím, že se letos do Ligy mistrů nedostal. Hráči trenéra Uhrina by se ale měli měli vzpamatovat co nejdřív, v neděli je totiž čeká Sparta. "Tady to bude podobný jako u Liberce, i když je pravda, že půjde spíš o únavu. Psychická zátěž u Mladý Boleslavi nebyla tak velká, protože po prvním zápase v Istanbulu už s Ligou mistrů asi tolik nepočítali. Asi tam přijde hodně lidí, myslím, že uvidí remízu," říká Zelenka.

Šest branek dali v osmi zápasech dohromady fotbalisté Zlína a Plzně. Podle brněnského hráče by jich po zítřejším zápase nemělo být o moc víc. "Podle mě v tomhle zápase nepadne moc gólů, skoro bych si tipnul, že nepadne žádnej. Na druhou stranu vím, že Zlín to doma vždycky nějak ukope a že tam v závěru klidně pošle ty svoje basketbalisty a může to skončit 1:0. Tipoval bych 0:0 nebo 1:0, Zlín by neměl prohrát," myslí si Luděk Zelenka.

Zatímco se Kladno trápí, druhý nováček z Českých Budějovic si vede slušně. Po úvodní prohře už Jihočeši neprohráli a svoji formu budou chtít potvrdit proti Slovácku. "Když Český Budějovice prohrály v prvním kole s Libercem, tak jsem si říkal, že to budou mít v lize těžký. Potom ale dvakrát remizovaly a teď vyhrály v Mostě, jsou na tom celkem dobře a co jsem slyšel, jsou v psychický pohodě, takže jim docela věřím. Doma dvakrát ztratily, řekl bych, že potřetí už se to opakovat nebude a vyhrajou," věří v jedničku útočník.

Pokud někdo před sezonou vsadil, že první trenérská výměna proběhne v Olomouci, vyhrál. Kouče Paličku nahradil Vlastimil Petržela, kterého čeká premiéra proti Slavii. "Slavia má výborný mužstvo, myslím, že hraje velice hezký, technický fotbal, pohledný pro diváka. Olomouc teď vyměnila trenéra, říká se, že nový koště dobře mete, ale myslím si, že hráči Olomouce mají trochu respekt ke Slavii a že toho Slavia využije. Tady bych si vsadil jedničku," tvrdí autor 83 ligových gólů.

Dva severočeské týmy, které se svými výkony zatím nemohou být příliš spokojeny, se utkají v pondělní dohrávce. Teplice v ní hostí fotbalisty Mostu. Ti stále čekají na první letošní vítězství. "Tak je to derby a určitě to bude vyhecovaný. Myslím, že ani v jednom týmu není moc pohoda, oba čekaly od začátku sezony víc, takže by zápas mohl být těmihle neúspěchy svázanej. Sám jsem zvědavej, jak trenér Ščasný promíchá sestavu, jak říkal, myslím si, že by to mohlo skončit remízou," uzavírá Luděk Zelenka.

Reklama