Hlavní obsah

Andělé chtějí potvrdit formu i proti Torontu

Eurotip.cz

Na lídra divize z Oaklandu začínají v posledních dnech dotírat baseballisté Los Angeles Angels. Po vítězné sérii proti Baltimoru se pokusí vyhrát i tu další; soupeřem jim budou Sojky z Toronta.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

V Západní divizi Americké ligy se v posledních sezonách rozhoduje o postupujícícm do play off mezi týmem z Kalifornie a Oaklandem. Stejně je tomu zatím i letos; Athletics už se Los Angeles začali nebezpečně vzdalovat, během posledního týdne se jim ale Andělé znovu přiblížili. Vítěznou sérii odstartoval tým s hvězdným Vladem Guerrerem v Detroitu, kde vyhrál poslední dva zápasy, a pokračoval v ní i doma s Baltimorem, který odcestoval se třemi porážkami. Prodloužit úspěšnou šňůru bude mít dnes za úkol pětadvacetiletý nadhazovač Joe Saunders. Hráč, který v MLB odehrál všehovšudy 54 směn, si letos zpočátku nevedl špatně; po čtyřech vynikajících zápasech ovšem přišlo utkání v Texasu, kde nevydržel ani tři směny, během kterých domácím povolil sedm bodů. Proti Bostonu znovu zazářil, když během necelých šesti směn nezavinil jediný bod. Návrat formy se ale nekonal; v dalším zápase ho rychle vyprovodili Yankees, kteří zvítězili 11-8. V posledním zápase si ovšem Saunders vedl výtečně - v Detroitu vydržel přes sedm směn a pustil jediný bod.

Na rozdíl od dřívějších let si i Toronto dělá ještě v září zálusk na play off. Tým se před sezonou významně posílil, což se odrazilo i na současné bilanci 73-67. Do konce základní části už Blue Jays zbývá pouhých 22 zápasů, každá prohra proto může být fatální. Kanadské mužstvo ovšem dělá všechno pro to, aby se tam na úkor některého ze slavnějších soupeřů dostalo. Během posledních pěti zápasů si Toronto připsalo čtyři vítězství; o jedno z nich se velkou měrou zasloužil A. J. Burnett, který se dnes v dresu hostů postaví na kopec. Burnett měl být jednou z největších posil Blue Jays v této sezoně a spolu s Royem Halladayem být hlavním tahounem na nadhozu. V minulosti měl ovšem vleklé problémy se zraněními, která se mu ani letos nevyhnula. Doteď proto odházel jen šestnáct utkání, ze kterých si odnesl bilanci 7-6 a průměr nad čtyři body na zápas. Jeho poslední vystoupení ale bylo jedno z nejlepších v této sezoně - v Bostonu vydržel celých devět směn, během kterých domácím povolil jediný bod.

Podle bookmakerů nemá dnešní souboj favorita, proto na oba týmy vypsali shodný kurs 1.91. Vsadit si ovšem jako vždy můžete i na počet bodů a tipnout si můžete i to, kolik strikeoutů si každý z nadhazovačů připíše.

Reklama