Hlavní obsah

Neporažené Pardubice na cestách

Eurotip

Česká hokejová extraliga začala ve vysokém tempu. Během pěti dnů čeká na lední hokejisty již třetí utkání. Už po dvou kolech se zajímavě rozvrstvila tabulka, v níž mají tři týmy plný počet bodů, zatímco stejný počet mužstev na první bodový zisk stále marně čeká. Právě duel klubů, které jsou na tom zatím takto rozdílně, dnes uvidí Kladno, kam přijedou Pardubice.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Útočník Kladna Martin Procházka.

Článek

Domácí hokejisté nevstoupili do sezóny dobře, když dvakrát o gól prohráli. Kladno zatím nedokázalo v žádném utkání otevřít skóre a pouze dotahovalo náskok soupeřů, aniž by se byť jedinkrát ocitlo ve vedení. To ho pochopitelně stojí mnoho sil, kterých mu ubývá i kvůli vyloučením. Závěrečné čtyři minuty nedělního utkání dohrávalo z větší části pouze ve třech a Patera dostal trest do konce utkání. Na ledě se dnes zřejmě neobjeví útočník Hluchý.

Pardubičtí hokejisté patřili z hlediska počtu vyloučených mezi ty slušnější. Po pátečním brankostroji se Vsetínem se vydali útočně naladěni do Vítkovic. Tam ovšem mohli děkovat za těsnou výhru především svému brankáři Lašákovi. Pardubice budou v této sezóně prvním týmem, který odehraje dvě utkání v řadě mimo vlastní led. Jejich věrní fanoušci se dnes musí za svým favoritem vypravit na opačnou stranu republiky než v neděli.

Bookmakeři bwin domácímu celku dnes příliš nevěří. Na výhru Kladna v normální hrací době vypsali kurs 2,75. Pardubice skutečně na ledě dnešního soupeře zahrát umí. V dlouhodobé části soutěže zde prohráli jediný z minulých šesti zápasů. Dnes si na jejich výhru po šedesáti minutách lze vsadit v kursu 2,05.

Reklama