Hlavní obsah

Dokáže se Atlanta ještě vzpamatovat?

Nejhorší sezonu za dlouhé roky letos zažívají baseballisté Atlanty. Braves jsou ve své divizi předposlední a pokud chtějí pomýšlet na play off, měli by okamžitě zabrat. Příležitost budou mít už dnes, kdy odehrají poslední zápas série proti Philadelphii.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Problémy Atlanty se dají pojmenovat velice snadno - nadhoz. Tým z Georgie je letos na pálce velice slušný; Andruw Jones si sice oproti loňsku pohoršil, rozhodně ovšem nemá špatnou sezonu a vedle ofenzivního lídra se začínají prosazovat mladíci v dresu Braves, především Adam LaRoche, Jeff Francoeur a vynikající catcher Brian McCann. V minulých letech se ale Atlanta mohla opřít o výborné nadhazovače, což letos rozhodně neplatí. Blíží se konec sezony a jen dva členové rotace odházeli přes 100 směn - veterán Smoltz a Tim Hudson. Zatímco Smoltz háže jako zamlada, pro Hudsona je letošní rok jednoznačně zklamáním. Největší problém je ale s ostatními nadhazovači - další veterán John Thomson by také na letošek nejradši zapomenul a očekávání nenaplnili ani Jorge Sosa a mladík Kyle Davies. Jediným světlým bodem je tak pro Atlantu - kromě Smoltze - čtyřiadvacetiletý Chuck James, který se postaví Philadelphii. James si i přes svůj nízký věk vede mazácky, vedle bilance 9-3 má i velmi slušné osobní statistiky. Ty si ostatně před měsícem vylepšil i proti dnešnímu soupeři; jeho tým sice s Philadelphií prohrál 3-9, James ale odcházel ze hřiště po šesti směnách, během kterých povolil Phillies jediný bod.

Na rozdíl od Atlanty má Philadelphia reálnou šanci se do play off dostat. Phillies mají smůlu, že jsou v divizi se suverénními Mets, takže jejich jedinou šancí je získat divokou kartu; k té má nyní nejblíž San Diego, Philadelphia mu ale s bilancí 74-71 dýchá na záda. O víkendu sice prohráli oba zápasy na půdě Floridy, včera si to ale ve dvojutkání proti Atlantě vynahradili - třemi body v osmé směně obrátili zápas proti dnešnímu soupeři a vyhráli 6-5 a ve druhém zápase poté zvítězili jasně 7-2; hlavním strůjcem obou vítězství nebyl překvapivě nejlepší pálkař ligy Ryan Howard, ale jeho spoluhráči, kteří příliš často zápasy nerozhodují. Proti Atlantě dnes na kopec nastoupí Jamie Moyer. Už třiačtyřicetiletý nadhazovač přišel do klubu před měsícem ze Seattlu, kde se mu letos příliš nedařilo. V silné Philadelphii veterán ožil a svému týmu je zatím oporou. Ze čtyř utkání si odnesl bilanci 2-1; zápas, ve kterém se za jeho pobytu na hřišti nerozhodlo, odehrál právě proti Atlantě, které povolil tři body za sedm směn.

Podle bookmakerů by dnes Atlanta měla po dvou prohrách konečně zabrat a zvítězit. Společnost bwin vypsala na úspěch domácích kurs 1.73 a 2.55 na jejich výhru v handicapu. Věříte, že Philadelphia dokáže na půdě soupeře zvítězit i potřetí? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.15.

Reklama