Hlavní obsah

Celtic v poháru přivítá St. Mirren

Eurotip.cz

Dva týmy z nejvyšší skotské soutěže se dnes utkají v souboji třetího kola ligového poháru. St. Mirren zavítá na stadion Celticu, jehož trenér chce vyzkoušet několik nových hráčů.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Úřadující mistr skotské Premier League z Glasgowa odstartoval sezonu znovu sebevědomě, proto není pochyb, že jeho cílem je zisk dalšího titulu. V lize si v sedmi zápasech připsal pět vítězství, která ho vynesla na čelo tabulky; jedné z výher dosáhli svěřenci trenéra Strachana i proti dnešnímu soupeři, kterého doma porazili 2:0. Svou formu potvrdil skotský klub i v Evropě. Před týdnem se na stadionu Old Trafford utkali jeho hráči s domácím Manchesterem, kterému vstřelili dva góly, díky nimž mohli odjet se zdviženou hlavou i přes prohru 2:3. Kvůli nabitému programu chce dnes Strachan nechat odpočívat několik hráčů, příležitost proto dostane několik (staro)nových tváří. Do základu se dnes dostane posila z Feyenoordu Evander Sno, od začátku by měl hrát Derek Riordan, který přišel z Hibernianu a poprvé v sezoně se objeví i obránce Bobo Balde. "Každý říká, že máme dobré hráče, takže musíme mít dobrý tým, ať už hraje kdokoliv," vysvětluje Strachan, proč jim dává důvěru.

Ani St. Mirren si letos nevede nejhůř. Nováček v nejvyšší soutěži je po sedmi kolech uprostřed tabulky. Víc se mu zatím kupodivu daří venku, ze hřiště Caledonian Thistle a Hearts si přivezl dvě výhry a sklonit před domácími se musel jen na stadionu Celticu. Po posledním utkání ale mají co napravovat, o víkendu totiž doma nestačili na Kilmarnock, se kterým prohráli 0:1. V poháru už "Buddies" na rozdíl od Celticu jeden zápas odehráli - ve druhém kole narazili na Stenhousemuir ze čtvrté divize, který porazili 3:1.

Jasným favoritem je dnes podle bookmakerů Celtic, na který si můžete vsadit s kursem 1.20. Věříte, že St. Mirren dokáže na hřišti slavnějšího soupeře uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs je 3.48.

Reklama