Hlavní obsah

Rangers čeká v poháru Dunfermline

Zapomenout na špatný víkendový výkon chtějí fotbalisté Glasgow Rangers, které dnes čeká utkání v ligovém poháru. O postup se poperou s týmem Dunfermline.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Po víkendové prohře 1:2 na hřišti Hibernian ztrácejí Rangers už čtyři body na vedoucí Celtic a mezi oba staré soupeře se ještě dostalo mužstvo Hearts. Fanoušci se proto začínají bát, aby jejich klub nezopakoval minulou sezonu, kdy si mohl o titulu nechat jen zdát. "Jestli zápas s Hibs nebyl tím nejhorším, co letos předvedeme, začal bych se velmi bát," dal najevo nespokojenost francouzský trenér Le Guen. Není proto divu, že spíš než k dnešnímu pohárovému utkání se oči všech upínají k sobotě, kdy Glasgow uvidí tradiční derby Celtic-Rangers. K němu - stejně jako k dnešnímu utkání - nastoupí Rangers bez záložníka Jeremyho Clementa, kterého zraněné koleno vyřadí možná až na měsíc ze hry. "Je to špatná zpráva, v několika dalších zápasech nám Jeremy bude chybět," prohlásil Le Guen. "Je to velká ztráta, protože na začátku sezony byl naším klíčovým hráčem," dodal.

Dunfermline od letošní sezony nečeká tolik, jako Rangers, ani jeho hráči ale nemohou být letos zatím spokojeni. Loni předposlední tým skotské Premier League vyhrál jediný zápas a dvakrát remizoval a od posledního místa ho dělí jen dva body. Poslední výkony ale naznačují jisté zlepšení: před dvěma týdny si svěřenci trenéra Leishmana připsali první vítězství, když doma porazili Kilmarnock, a o víkendu prohráli jen 0:1 na stadionu Celticu, po které kouč své hráče pochválil. I to je důvod, proč se Leishman dnešního souboje nebojí. "Je to dobrá příležitost porazit Rangers, ale především je to dobrá zkušenost. Jsou totiž jedním z nejlepších týmů Evropy, což dokázali loni, když se dostali mezi nejlepších šestnáct v Lize mistrů," složil soupeři poklonu trenér domácích. Dá se předpokládat, že Rangers nepřijedou v nejsilnější sestavě, podle útočníka Dunfermline Hamiltona to ale příliš neznamená. "Doufejme, že Rangers bude spíš myslet na zápas s Celtikem. I kdyby ale udělali změny v sestavě, tak hráči na hřišti budou mít důvod se předvést, proto to nesmíme brát na lehkou váhu," řekl Hamilton, jehož tým už letos uhrál s Rangers remízu 1:1.

Ačkoli se zápas hraje na stadionu Dunfermline, jsou jasným favoritem bookmakerů hostující Rangers, na které společnost bwin vypsala kurs 1.40. Věříte, že stejně jako před měsícem uhrají domácí proti silnému soupeři alespoň bod? Potom si vsaďte na neprohru Dunfermline, kurs je 2.48.

Reklama