Hlavní obsah

Připíše si Bochum první výhru?

Dva týmy, které v letošním ročníku Bundesligy nezačaly zrovna šťastně, se dnes utkají v Bochumi. Domácí tým, který čeká na první tři body, přivítá Bielefeld; tomu už se před týdnem vyhrát podařilo a nebylo to jen tak ledasjaké vítězství.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Po prvním utkání ještě mohl být trenér Bielefeldu Thomas von Heesen se svými hráči spokojen. Ze hřiště Hamburku si odvezli bod za remízu 1:1 a v dalším utkání se měli svým fanouškům představit v domácí premiéře. V té nezískali ani bod, protože Stuttgart zvítězil 3:2 a s jediným bodem na kontě zůstali i po třetím kole, ve kterém nestačili na Mönchengladbach. Nevydařil se jim ani úvodní zápas německého poháru, ve kterém prohráli s Pfullendorfem 1:2. Potom ovšem přišel zápas, který dal na předchozí prohry zapomenout. Na stadion Bielefedu přicestoval Bayern Mnichov; do té doby neporažený úřadující mistr vedl už od šesté minuty, domácí ale góly Wichniareka a Kampera průběh zápasu obrátili a připsali si první letošní vítězství. Výhra nad silným Bayernem by měla zvednout sebevědomí hostů, střelec vyrovnávací branky Wichniarek ale dnešního soupeře rozhodně nepodceňuje. "Tohle utkání bude ještě těžší," prohlásil devětadvacetiletý hráč. "Musíme hrát stejně soustředěně, jako minulý víkend," dodal. Jeho trenér dnes nemůže počítat s důležitým obráncem Borgesem, kterého by měl nahradit Petr Gabriel, kvůli zraněním budou chybět i střelci Sibusiso Zuma, Fatmir vata a Abdelaziz Ahanfouf.

Zatímco Biefeld po vítězství nad Bayernem konečně přestal být pod tlakem, Bochum na svůj první letošní úspěch stále čeká. Svěřenci trenéra Kollera klopýtli hned v prvním utkání, ve kterém je Mainz doma porazil 2:1. Ve druhém kole přisoudil los Bochumi nejtěžšího možného soupeře; ani na Bayern Kollerovi hráči nestačili, stejně jako o týden později v dalším domácím utkání na Chotěbuz. Prvního bodu se Bochum dočkala až před týdnem; na stadionu Norimberku dokázal Jan Polák jako letos vůbec první hráč vstřelit domácím gól, který stačil na bod za remízu 1:1. To by mohlo Bochum konečně nabudit a pomoci jí dostat se ze dna tabulky. "Na prohru vůbec nemyslím," prohlásil Koller. "Když jste dole, musíte do svých hráčů nalít sebedůvěru," tvrdí trenér, který dnes bude postrádat Meichelbecka a Auera.

V souboji dvou týmů ze spodku tabulky věří sázkové kanceláře o něco více domácím, na které vypsaly kurs 2.00. Myslíte si, že ani proti Bielefeldu Bochum neuspěje? Potom si vsaďte na neprohru hostů v kursu 1.66. A jestli se stále nemůžete rozhodnout, nic se neděje: počkejte si do zahájení zápasu a potom začněte sázet live.

Reklama