Hlavní obsah

Portsmouth chce zpátky do čela

Londýnská Chelsea se o víkendu dostala po výhře nad Fulhamem do čela anglické Premier League. Dnes se ale se na vedoucí pozici může vrátit překvapení letošního ročníku - Portsmouth. Ten v dohrávce šestého kola přivítá na svém stadionu Bolton.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Vstup mužstva z jižní Anglie do letošního ročníku nejvyšší anglické soutěže je opravdu výjimečný. Po pěti kolech má na svém kontě neuvěřitelných třináct bodů a to hrálo už třikrát na hřištích soupeřů. Navíc si svěřenci Harryho Redknappa stále drží jako jediný celek neprůstřelnost. Recept na ně nenašel Blackburn, Manchester City, Middlesbrough, Wigan ani Charlton. Všechno to jsou jistě kvalitní mužstva, na druhou stranu ale Redknappovi muži doposud nenarazili na největší favority soutěže. S jedním z nich se střetnou už za týden, kdy odehrají velice těžké utkání s ambiciózním Tottenhamem, který nutně bude potřebovat bodovat. Ale zpět k dnešnímu duelu. V tom si odbudou premiéru hned tři nové posily. Na trávník ve Fratton Parku vyběhnou Manuel Fernandes, Niko Kranjcar i Andrew Cole; jsou to ofenzivní hráči, kteří jistě skvěle zapadnou do mužstva s nejlepší obranou ligy. K utkání jsou jinak připraveni všichni hráči mužstva - zranění se tomuto celku prozatím vyhýbají. "Je krásné trénovat mužstvo, ve kterém je spousta kvalitních hráčů a můžu si jenom vybrat koho zařadím do základní sestavy. Všichni jsou fit a každý chce hrát. Bolton je jistě silný soupeř a musíme pracovat na 100%, aby jsme uspěli," prohlásil před utkáním Harry Redknapp.

Bolton rovněž nevstoupil do nové sezony špatně. V pěti utkáních už nasbíral osm bodů a drží se tak v klidném středu tabulky. Prohrál pouze s Charltonem, ale stejně jako Pompey zatím nehrál s výrazně ambiciózním celkem. Proti Portsmouthu se trenér mužstva Sam Allardyce bude muset obejít bez kapitána Kevin Nolana a určitě nenastoupí ani Tal Ben Haim. Vážný otazník startu navíc visí nad trojicí Stelios Giannakopoulos, Quinton Fortune a Abdoulaye Faye. Všechno to jsou klíčoví hráči a absence každého z nich by mohla mít dopad na úspěch v tomto utkání. "Nejsem překvapený dosavadními výkony Portsmouthu, jelikož Harry je skvělý manažer. Když on převzal Pompey, tak byli na sestupové příčce a málokdo věřil v jejich záchranu. Ale jemu se to podařilo a nyní s mužstvem pracuje opět skvěle," pěje slova chvály na adresu trenéra domácích Allardyce.

I když Portsmouth sbírá body jako na běžícím páse, bookmakeři společnosti bwin ho znovu nepovažují za výrazného favorita; na jeho vítězství si vsadíte s kursem 1.85. Jestli si myslíte, že dnes Redknappovi svěřenci doma poprvé neuspějí, pak si můžete vsadit na neprohru Boltonu v kursu 1.79. A pokud věříte, že Portsmouth opět neinkasuje, můžete si vsadit právě na tuto příležitost - kurs je 2.30.

Reklama