Hlavní obsah

V Plzni dnes souboj prohrávajících

, 8. října 2006

Dvanácté kolo české hokejové extraligy narušil hudební koncert, kvůli němuž se ve Vítkovicích jeden zápas předehrál již ve středu. Zbylých šest zápasů se odehraje dnes. V tabulce se po dlouhé době objevila jistá mezera na místě, kde je to pro mnohé týmy nepříjemné. Dva kluby, které se nyní nachází pod prahem vstupu do play off, se dnes střetnou v Plzni.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Domácí tým provedl před sezónou několik změn, ale nově sestavená první útočná formace vzala brzy za své. Nejprve byl zraněný Fabuš a nyní již po deseti kolech mužstvo opustil Rataj. Plzeň jako tradičně hledala výpomoc u Slavie a z Prahy se západním směrem přesunul Divíšek. Ten nastoupil už ve včerejším televizním západočeském derby, po němž ovšem včerejší hosté ztrácí na letos klíčovou desátou příčku celých pět bodů. Náročnému plzeňskému publiku se tým, který se marně snaží držet gólman Málek, představí s novou posilou dnes.

Z velké dálky přijede soupeř s rozsáhlou mezinárodní základnou, jehož se domácí nelekali ani v době, kdy vcelku neotřesitelně vládl extralize. Vsetín si tentokrát vypomohl v kádru angažováním mnoha zahraničních posil. Podceňovaný tým dosáhl letos několika zajímavých výsledků, které ovšem většinou nedokázal potvrdit. Během tohoto týdne se do mužstva vrátil ze zámoří nadějný mladík Květoň. Nastoupil již v pátečním neúspěšném domácím zápase v první formaci. Pro střevní potíže naopak chyběl zkušený harcovník Horák.

Oba týmy se nachází ve stejně nepříjemné situaci, protože ve třech minulých zápasech nezískaly jediný bod. Bookmakeři bwin přesto mají o favoritovi utkání jasno. Na Plzeň vypsali nízký kurs 1,5. Vsetín však dokázal na plzeňském ledě v loňské sezóně, když se oba týmy také trápily, bodovat. Na jeho neprohru po šedesáti minutách si lze vsadit v kursu 2,22.

Reklama