Hlavní obsah

Hernycha čeká v Moskvě Volandri

Nepříliš dobré období prožívá český tenista Jan Hernych. Sedmadvacetiletý hráč se od finále v nizozemském Hertogenboschi nedostal na turnaji nikdy dál než do druhého kola. Změnit se to pokusí v Moskvě, kde mu los přisoudil v prvním kole Itala Volandriho.

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

Přes druhé kolo se Hernych letos ostatně dostal jen v Hertogenboschi, neuspěl ani na pražském challengeru, kde obhajoval loňské vítězství. Travnatý povrch v Nizozemí mu evidentně sedl, porazil například výborného Novaka Djokoviče, a skončil tak až ve finále na raketě Chorvata Ančiče, kterému dokázal sebrat set. Od té doby ale žádný výraznější úspěch nezaznamenal ani na trávě, ani antuce, ani na tvrdém povrchu ve Spojených státech. Poslední možnost ho vidět měli televizní diváci, kteří sledovali Davis Cup; Hernych nastoupil v Leidenu proti mladé domácí naději Haasemu, se kterým prohrál 4-6 4-6.

V případě jeho soupeře se dá mluvit o vynikající formě. Pětadvacetiletý Filippo Volandri čekal na první letošní úspěch dlouhé týdny; v únoru neuspěl ve finále turnaje v Buenos Aires, na nedávném turnaji v Bukurešti se ve finále musel zase sklonit před Rakušanem Melzerem. Dočkal se až v domácím Palermu - jak jinak než na milované antuce, na které si v boji o titul poradil s Ekvárodcem Lapenttim 5-7 6-1 6-3. Dnes ho ovšem čeká koberec v moskevské hale, čehož by mohl Hernych využít. Ital totiž rychlé povrchy rozhodně nesvědčí - na trávě má bilanci 1-5 a na koberci 4-14.

To je hlavním důvodem, proč dnes bookmakeři favorizují Hernycha, na kterého vypsali kurs 1.43. Myslíte si, že si Volandri poradí s Čechem i v hale? Potom si vsaďte na něj, kurs je 2.43.

Reklama