Hlavní obsah

Poradí si Lyon s trápícím se Paris SG?

Velice zajímavý duel dnes nabídne francouzský pohár. Pětinásobný obhájce ligové trofeje Lyon přivítá na Stade Gerland mužstvo Paris SG. Tým z hlavního města letos zaostává za očekáváním, dnes se ale chce poprat o dobrý výsledek.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Velice zajímavý duel dnes nabídne francouzský pohár. Pětinásobný obhájce ligové trofeje Lyon přivítá na Stade Gerland mužstvo Paris SG. Tým z hlavního města letos zaostává za očekáváním, dnes se ale chce poprat o dobrý výsledek. Už několik let má Francie suverénního krále. Lyon vyhrál pět ligových titulů v řadě a podle francouzských odborníků to není konečná. Ve stejném stylu hraje i letos, když má po deseti kolech Ligue 1 na svém kontě neuvěřitelných 28 bodů. Jedinou ztrátu zaznamenal hned ve druhém kole doma s Toulouse a díky devíti výhrám si už vypracoval osmibodový náskok na Marseille. Právě na jejím hřišti hrál v posledním kole a výsledek 4:1 ve prospěch hostů hovoří za vše. Lyon jednoduše nemá momentálně ve Francii konkurenci; i v Evropě ale hledá soupeře velice těžko - stačí připomenout vítězství 2:0 nad Realem Madrid. "Můžeme být ještě lepší a silnější. Sám v to doufám a věřím, že tomu tak v budoucnu bude," odpověděl na otázku, jestli může jeho ještě lepší, trenér Gérard Houllier. Do dnešního pohárového utkání známý francouzský kouč nenominoval hned několik opor; hrát nebudou Juninho, Muller a Coupet a kvůli přetrženému svalu z víkendového zápasu nenastoupí ani útočník Fred.

Tým Paris SG je několik posledních sezon opakem Lyonu. Svěřenci trenéra Guye Lacombeho jsou momentálně až na třinácté příčce Ligue 1 a jen dokazují, že kdysi slavný pařížský velkoklub je už dlouho v krizi. O víkendu uhrál pařížský klub bezbrankovou remízu na hřišti stejně tápajícího Auxerre, ale pro mužstvo opírající se o hvězdy typu Pauleta, Kalou nebo Rothen je v současné době každý bod ze hřišť soupeřů velice cenný. Jedinou světlou stránkou týmu je právě portugalský útočník Pauleta, který je momentálně druhý v tabulce kanonýrů se šesti brankami.

Papírovým favoritem pohárového utkání je podle očekávání domácí Lyon, na který si můžete vsadit s kursem 1.45. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.65 a ten, kdo věří v překvapení, si může vsadit na Pařížany, jejichž výhra je oceněna kursem 6.70. Na koho si vsadíte se ale můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu díky live sázkám.

Reklama