Hlavní obsah

Vrátí Azarenková v Miami světové jedničce vyřazení?

PRAHA

Až do finále v Miami se probojovala letos skvělá Běloruska Victoria Azarenková. Turnajová jedenáctka v sobotu změří síly se světovou jedničkou Serenou Williamsovou, které musela v lednu vzdát na úvodním grandslamu sezóny Australian Open. Nyní má tedy šanci na odplatu.

Článek

Azarenková měla v prvním kole volný los, poté postupně vyřadila Rusky Pavljučenkovou a Čakvetadzeovou, Maďarku Szavayovou, Australanku Stosurovou a v semifinále po tvrdém boji Rusku Kuzněcovovou. Až nasazená osmička dokázala Azarenkové sebrat set.

Serena Williamsová měla jako nejvýše nasazená tenistka také volné první kolo, pak porazila krajanku Glatchovou, Číňanky Pengovou, Žengovou a Li a v semifinále svojí sestru Venus (čtvrtfinálovou přemožitelku Ivety Benešové).

Sedmadvacetiletá rodačka ze Saginaw letos prohrála dvě dvouhry z 18, triumfovala na úvodním grandslamu sezóny Australian Open (se sestrou Venus zvítězila i ve čtyřhře). Do semifinále došla v Sydney, Dubaji a Paříži.

Rodačka z Minsku Azarenková je letos ve skvělé formě, dokázala vyhrát už dva turnaje (své první v kariéře) – v Brisbane a v Memphisu. Na Australian Open musela vysílená devatenáctiletá tenistka ve čtvrtém kole vzdát své sobotní soupeřce Sereně Williamsové a kurt opouštěla v slzách. V Indian Wells prošla až do semifinále.

Obě tenistky se zatím naposledy utkaly v Melbourne ve zmíněném čtvrtém kole, i o rok dříve byla na Australian Open úspěšnější Američanka.

Na vítězství domácí tenistky vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,37, na výhru Azarenkové pak 2,62.

Reklama