Hlavní obsah

Odrazí St. Louis nápor pronásledovatelů?

PRAHA

Poslední zápasy zbývají do konce základní části NHL a bojuje se o zbývající volná místa v play-off. Na západě drží postupovou osmou příčku St. Louis, devátý Nashville má ovšem stejně bodů. Bluesmeni mohou definitivně zhatit naděje desáté Minnesoty, která ztrácí tři body. Potřebují ale v pátek porazit Columbus, jenž je v konferenci šestý.

Článek

St. Louis se v poslední době daří, z deseti zápasů prohrálo jen dvakrát. Columbus má ovšem ještě lepší bilanci, z deseti utkání prohrál jedinkrát. Navíc venku má jen mírně zápornou bilanci (16 výher, 17 porážek a 7 remíz).

Columbus naposledy vyhrál v Chicagu 4:3 po samostatných nájezdech, ten rozhodující proměnil ruský bek Tjutin. Jednu asistenci si připsal český bek Hejda. Modrokabátníci spoléhají na mladého gólmana Steva Masona, který je s deseti vychytanými nulami v čele této statistiky soutěže. Nejproduktivnějším hráčem týmu je kanonýr Rick Nash s 78 body (39+39). V play-off se představí poprvé v devítileté klubové historii.

St. Louis v úterý jasně vyhrálo ve Phoenixu 5:1, dvakrát se trefil Crombeen. Nejproduktivnějším hokejistou klubu je Boyes s 69 body (32+37). Doma se Blues daří, posledních šest zápasů Columbus odjížděl s prázdnou. „Máme vše ve svých rukách,“ uvědomuje si blízkost postupu do play-off po třech letech Boyes.

Domácí trenér Murray postrádá zraněné opory Kariyu (kyčel), Erika Johnsona (koleno) a Brewera (záda). Hosté zvažují nasazení švédského útočníka Huseliuse, která je po otřesu mozku. St. Louis v aktuální sezóně čtyři z pěti zápasů proti Columbusu vyhrálo.

Na výhru St. Louis si můžete vsadit v kursu 1,88, na vítězství Columbusu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,1. pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,9.

Reklama