Hlavní obsah

Vyhrají Kladiváři po deseti letech na Tottenhamu?

PRAHA

Dlouhých deset let nezvítězili fotbalisté West Hamu na hřišti svého londýnského rivala Tottenhamu. Další pokus budou mít svěřenci trenéra Zoly v sobotu, kdy se na White Hart Lane představí v 32. kole Premier League. V sázce je hodně, oba celky by v příštím ročníku nerady chyběly v evropských pohárech.

Článek

Oba týmy mají letos podobnou sezónu. Mizerný úvod, výměna trenérů a cesta tabulkou vzhůru. Do Tottenhamu přišel z Portsmouthu zkušený Harry Redknapp, který jako trenér proti West Hamu (který jej v květnu 2001 odvolal) nikdy neprohrál (pět výher a jedna remíza).

West Ham měl také v úvodu sezóny starosti, po příchodu italského trenéra Gianfranca Zoly se zvedl a nyní dokonce ze sedmého místa útočí na evropské poháry. „Rád vidím, že se jim daří, předvádějí excelentní fotbal,“ říká trenér Tottenhamu Harry Redknapp, který v celku městského rivala v patnácti letech začínal. West Ham je letos mimo svůj stadión nebezpečný, v tabulce zápasů venku je čtvrtý v celé soutěži.

Tottenham se musí obejít bez záložníka Palaciose, který byl v minulém kole vyloučen. Blízko návratu po zranění nohy je Defoe, třísla už by měl mít v pořádku i Lennon. Spurs doma posledních sedm vzájemných ligových zápasů zvládli, naposledy s West Hamem prohráli 24. dubna 1999.

Zola věří v ukončení neúspěšné série

Kladiváři mají na lavičce zraněných Parkera (třísla) a českého fotbalistu Radoslava Kováče. Mimo to nemůže kouč Zola použít útočníky Carltona Colea, Ahstona a záložníky Behramiho a Collisona. „Čeká nás velký zápas a líbí se mi statistika, podle které jsme na jejich hřišti od roku 1999 nevyhráli. To změníme,“ je optimistou Zola.

Tottenham v minulém kole prohrál v Blackburnu a ukončil tak sérii šesti zápasů bez porážky. West Ham neprohrál v Premier League posledních pět utkání, poslední porážka v Boltonu je už dva měsíce stará. Podzimní utkání vyhrál Tottenham 2:0 (68. King, 90. O’Harra), před rokem si West Ham odvezl z White Hart Lane debakl 0:4.

Na výhru Tottenhamu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,77, na vítězství West Hamu 4,02. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,4.

Reklama