Hlavní obsah

Liverpool riskuje, do odvety LM pošle i nedoléčeného Gerrarda

Všechno nebo nic, říkají si před úterní odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů fotbalisté Liverpoolu. Ti v prvním utkání doma prohráli s Chelsea 1:3 a v Londýně se chtějí pokusit o zázrak. Musejí ovšem českému reprezentačnímu brankáři Petru Čechovi vstřelit minimálně tři góly, jinak v prestižní soutěži končí.

Článek

Trenéra Rafaela Beníteze ještě postupové naděje neopustily, proto se rozhodl do odvety nasadit i kapitána Gerrarda. Klíčového hráče Reds trápí bolavá třísla. „Když ztratíme hráče na 10 nebo 14 dnů, bude to špatné, ale přijde jen o jeden zápas. Je to vypočítaný risk,“ říká Benítez, který může po vypršení disciplinárního trestu počítat s Mascheranem.

Španělský kouč vzpomíná na triumf Liverpoolu v Lize mistrů v roce 2005, kdy ve finále s AC Milán už jeho svěřenci prohrávali 0:3 a přesto zvítězili. „Zkušenosti z Istanbulu nám pomůžou. Navíc Liverpool na podzim na Stamford Bridge vyhrál 1:0 a ukončil dlouhou úspěšnou domácí sérii Chelsea. „Musíme ale dát gól v prvním poločase,“ má návod na úspěch Benítez.

Chelsea se bude muset obejít bez kapitána Terryho, který dostal v úvodním čtvrtfinále druhou žlutou kartu. Ve stoperské dvojici by tak měl s Alexem nastoupit Portugalec Carvalho. Zdravotní potíže má stále jeho krajan Bosingwa. „Musíme si momentum z prvního čtvrtfinále přenést i do odvety,“ přeje si trenér Londýňanů Hiddink.

Liverpool hraje s Chelsea v Lize mistrů podesáté, během posledních pěti let se oba anglické celky pokaždé potkaly. První zápas rozhodl dvěma góly obránce Ivanovič, třetí gól přidal Drogba. Jedinou trefu Liverpoolu obstaral španělský kanonýr Torres. Chelsea, která vyhrála posledních sedm domácích duelů v LM, Liverpool vyřadila v loňském semifinále Champions League.

Na vítězství Chelsea si můžete vsadit v kursu 2,25, na výhru Liverpoolu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,11. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama