Hlavní obsah

Detroit může v Pittsburghu oslavit obhajobu Stanley Cupu

Jediné vítězství chybí k obhajobě Stanley Cupu hokejistům Detroitu. Ti v sobotním pátém finále NHL smetli Pittsburgh 5:0 a vedou v sérii 3:2. Pokud uspějí i v úterý na ledě Tučňáků, po roce opět zvednou nad hlavu cennou trofej. Radovat se tak může i český útočník Jiří Hudler.

Foto: Shaun Best, Reuters

Radost hokejistů Detroitu Henrika Zetterberga (vpravo) a Ville Leina z gólu ve třetím utkání finále NHL na ledě Pittsburghu

Článek

V sérii zatím oba celky vládnou v domácím prostředí. Detroit úvodní dva duely vyhrál 3:1, Pittsburgh odpověděl dvěma vítězstvími 4:2. Až v pátém zápase měl jasně navrch jeden tým – Detroit.

Ten povzbudil návrat hvězdného Pavla Dacjuka do sestavy, ruský útočník a jeden ze tří kandidátů na Hart Trophy pro nejlepšího hokejistu sezóny vynechal pro zranění nohy sedm utkání. V pátém finále si připsal dvě asistence.

Poprvé v sérii se představil náhradní brankář Pittsburghu Mathieu Garon, který za rozhodnutého stavu vystřídal jedničku Fleuryho. Detroit vstřelil tři góly v přesilovce, čtvrtý pak těsně po vypršení trestu jednoho z hokejistů Penguins. Čisté konto si pohlídal veterán Chris Osgood.

Na vítězství Pittsburghu si můžete vsadit v kursu 2,25, na výhru Detroitu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,5. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama