Hlavní obsah

Nadal opět vítězí, na US Open ho čeká Kiefer

Návrat po zranění třiadvacetiletý Rafael Nadal zvládl. Někdejší světová jednička v prvním kole US Open porazila Francouze Gasqueta, nyní se třetí nasazený španělský tenista utká s dvaatřicetiletým Němcem Nicolasem Kieferem.

Foto: Shaun Best, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal se raduje po vítězství nad Richardem Gasquetem.

Článek

Přestávka Nadalovi prospěla. V minulých letech býval v závěru sezóny unavený s bolavými koleny. Nyní je po vynucené dovolené odpočinutý a hodlá útočit na svůj premiérový titul na US Open.

V prvním kole Nadal smetl Gasqueta hladce ve třech setech a po zápase si vítěz šesti grandslamových titulů pochvaloval svěžest a absenci bolesti. Pro potíže s koleny musel po vypadnutí ve 4. kole Roland Garros přerušit sezónu, na kurty se vrátil až minulý měsíc.

Rodák z Holzmindenu Kiefer v prvním kole hladce zdolal Francouze Llodru, letos nejdále postoupil ve Stuttgartu, kde jej v semifinále vyřadil Francouz Chardy. O kolo dříve vypadl Kiefer ve Gstaadu s Brazilcem Belluccim.

Oba tenisté se utkali čtyřikrát, všechny duely loni vyhrál Nadal. Tři z nich byly stejně jako na US Open na tvrdém povrchu. Vítěz námi vybraného zápasu se v dalším kole utká s lepším z dvojice Almagro (32-Španělsko) – Ginepri (USA).

Na vítězství Nadala si můžete vsadit v kursu 1,07, na výhru Kiefera vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6.

Reklama