Hlavní obsah

Kvitovou čeká na US Open světová jednička Safinová

Nejtěžší možná soupeřka čeká ve 3. kole US Open na českou tenistku Petru Kvitovou. Ta změří síly se světovou jedničkou Dinarou Safinovou. Ruska měla v prvních dvou kolech menší potíže, pokaždé ale po třísetové bitvě postoupila.

Foto: Paul J. Bereswill, ČTK/AP

Petra Kvitová při utkání 2. kola US Open s Italkou Garbinovou.

Článek

Moskevská rodačka Safinová zahájila sezónu finálovými účastmi v Sydney a na Australian Open, v dubnu se stala poprvé světovou jedničkou a následně prohrála finále ve Stuttgartu s Kuzněcovovou. V dubnu vyhrála turnaje v Římě a Madridu, na Roland Garros podlehla až ve finále opět Kuzněcovové. Ve Wimbledonu skončila v semifinále, z Portorože si odvezl trofej pro vítězku. V srpnu postoupila do finále v Cincinnati.

Devatenáctiletá Kvitová letos vyhrála turnaj v Hobartu, kde ve finále porazila krajanku Benešovou. V Indian Wells postoupila do třetího kola, pak ji začal trápit pravý kotník. Po jeho vyléčení postoupila třikrát do druhého kola, v Cincinnati a Torontu neprošla kvalifikací.

Obě tenistky se v kariéře ještě neutkaly. Vítězka námi vybraného zápasu se v dalším kole utká s lepší z dvojice Erraniová (Itálie) – Wickmayerová (Belgie).

Na vítězství Safinové si můžete vsadit v kursu 1,1, na výhru Kvitové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,95.

Reklama