Hlavní obsah

Šafářová se v Tokiu utká s Azarenkovou

Už ve třetím kole turnaje v Tokiu je česká tenista Lucie Šafářová. Ta v prvním kole překvapivě porazila někdejší světovou jedničku Ivanovičovou ze Srbska, poté vyřadila Číňanku Pengovou a ve středu se utká s turnajovou osmičkou Victorií Azarenkovou z Běloruska.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Lucie Šafářová na US Open

Článek

Rodačka z Minsku Azarenková odstartovala sezónu premiérovým vítězstvím na tůře vítězstvím v Brisbane, na Australian Open postoupila do čtvrtého kola. Úspěchy dvacetileté hráčky pokračovaly triumfy v Memphisu a Miami. Po problémech s ramenem postoupila do čtvrtfinále French Open, totéž se jí podařilo ve Wimbledonu. Na US Open skončila ve třetím kole.

Dvaadvacetiletá Šafářová zahájila sezónu postupem do čtvrtfinále v Brisbane, poté na Australian Open vypadla ve třetím kole s Bartoliovou. Do čtvrtfinále postoupila brněnská rodačka i v Monterrey a Barceloně, na Rolland Garros ji ve druhém kole vyřadila Venus Williamsová. V Torontu podlehla ve čtvrtfinále Sereně Williamsové. Naposledy prohrála až ve finále turnaje v Québeku s Maďarkou Czinkovou.

Obě tenistky se utkaly dvakrát, v obou případech (v roce 2007 v Estorilu a letos v Brisbane) zvítězila Azarenková. Vítězka námi vybraného zápasu se v dalším kole utká s lepší z dvojice Li (15-Čína) – K. Bondarenková (Ukrajina).

Na vítězství Azarenkové si můžete vsadit v kursu 1,25, na výhru Šafářové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,21.

Reklama