Hlavní obsah

Bayern ve šlágru Ligy mistrů hostí Juventus

Soubojem gigantů je středeční zápas Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Juventusem Turín. Bavorský velkoklub se po rozpačitém startu sezóny rozjel, italští fotbalisté v domácí soutěži jako jediní zatím nebyli poraženi. Oba celky se utkaly v základní skupině Ligy mistrů v sezónách 2004/05 a 2005/06.

Foto: Gil Cohen Magen, Reuters

Radost fotbalistů Bayernu Mnichov

Článek

Bayern je v bundeslize sedmý, na třetí Hoffenheim ale ztrácí jen tři body. Naposledy svěřenci trenéra van Gaala prohráli 0:1 v Hamburku, který tak ukončil třízápasovou vítěznou sérii bavorského velkoklubu.

Juventus odstartoval nový ročník čtyřmi vítězstvími, v posledních dvou kolech ale remizoval v Janově s FC a naposledy doma s Bolognou. V tabulce je „Stará dáma“ na druhé příčce za Sampdorií Janov.

Mnichované na úvod základní skupiny A s přehledem zvítězili na hřišti Maccabi Haifa 3:0, dva góly vstřelil Müller, skóre otevíral stoper van Buyten. Juventus doma jen remizoval s Girondins Bordeaux, remízu Francouzům zachraňoval český reprezentant Jaroslav Plašil. Domácí poslal do vedení Iaquinta.

V sezóně 2004/05 vyhrál oba zápasy 1:0 Juventus, v Mnichově to bylo gólem De Piera v poslední minutě. Od té doby Bayern doma v základní skupině Ligy mistrů. O rok později každý klub doma zvítězil 2:1.

Na vítězství Bayernu si můžete vsadit v kursu 2,1, na výhru Juventusu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,32. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama