Hlavní obsah

Plzeň hájí úspěšnou sérii na Slavii, kde minule smolně prohrála

Již jedenáct zápasů v řadě bodovali hokejisté Plzně. V nedělním 33. kole hájí Západočeši skvělou sérii na Slavii, kde v září přes převahu prohráli. Chyby svěřenci trenéra Růžičky potrestali, Slavia uspěla i na západě Čech po prodloužení. Tým kolem kapitána Martina Straky tak má Pražanům co vracet.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Hokejisté Plzně Straka a Vlasák oslavují gól v utkání na Slavii.

Článek

Slavia v pátek prohrála na ledě neoblíbeného Kladna 2:3 po samostatných nájezdech, rozhodl Stieler. Předtím sešívaní díky gólu Červenky v prodloužení zvítězili 4:3 v Českých Budějovicích. Červenka si nadále udržuje výrazný odstup na čele kanadského bodování extraligy, s 51 body má před plzeňským Strakou náskok dvanácti bodů.

Plzeň bodovala v posledních 11 zápasech, v pátek doma porazila Pardubice 3:2 po prodloužení. Rozhodující trefu si připsal Adamský. Západočeši mají třetí nejlepší defenzívu v soutěži, méně gólů inkasovaly jen celky Vítkovic a Zlína.

Plzeň byla v první čtvrtině na Slavii jasně lepší, nedokázala ale využít přesilovky a ostatní šance, trápící se slávisté dokázali chladnokrevně zaváhání soupeře trestat. Odvetu v Plzni rozhodl v prodloužení hostující bek Drtina.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 1,9, na výhru Plzně vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,88. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama