Hlavní obsah

Schalke může jít do čela bundesligy, potřebuje porazit Mohuč

Šanci jít minimálně do soboty do vedení bundesligy mají fotbalisté Schalke. Ti jsou bod za lídrem z Leverkusenu, Bayer ovšem hostí Mönchengladbach až o den později. Pokud svěřenci trenéra Magatha porazí Mohuč, posunou se do čela soutěže. Mohuč se Schalke prohrála všech pět vzájemných zápasů.

Foto: Joerg Sarbach, ČTK/AP

Jan Morávek v dresu Schalke (uprostřed) se raduje se svými spoluhráči z branky.

Článek

Schalke pomohl příchod trenéra Magatha, který se rozloučil s mistrovským Wolfsburgem. Tradiční klub by letos mohl konečně dosáhnout na mistrovský titul, který po válce vyhrál jedinkrát – v roce 1958. letos spoléhají na útočníka Kurányiho, který je s osmi góly druhým nejlepším kanonýrem bundesligy. Dvanáctkrát se trefil Kiessling z Leverkusenu.

Pro Mohuč je Schalke strašákem, v posledních pěti zápasech (včetně druhé ligy) pokaždé favorizovaní domácí zvítězili. Naposledy v sezóně 2006/07 Schalke doma zvítězilo 4:0, v Mohuči vstřelilo jen o gól méně. Mohuč čeká na vítězství pět zápasů, v tabulce je ovšem osmá se 24 body.

Na vítězství Schalke si můžete vsadit v kursu 1,45, na výhru Mohuče vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,1. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,9.

Reklama