Hlavní obsah

Celtic má poslední šanci zkomplikovat Rangers cestu za titulem

Téměř rozhodnout o titulu ve skotské lize se může v neděli. V tradičním glasgowském derby „Starých firem“ Rangers hostí Celtic a pokud zvítězí, budou mít před městským rivalem desetibodový náskok a zápas k dobru. To by znamenalo téměř jistou obhajobu titulu.

Foto: David Moir, Reuters

Brankář Glasgow Rangers Allan McGregor zasahuje před Samarasem z Celticu.

Článek

Pro Rangers hovoří i výrazně lepší skóre, na Celtic mají k dobru 20 gólů. V 25 utkáních domácí jedinkrát prohráli a inkasovali pouhých 15 gólů. Do konce soutěže ale chybí ještě 13 zápasů, derby by tak mohlo být rozhodujícím soubojem. „Pořád ještě zbývá odehrát hodně fotbalu a pro nás nemůže být cílem nic menšího, než derby vyhrát,“ říká na klubových stránkách trenér Walter Smith. Jeho svěřenci měsíc v lize neprohráli, naposledy porazili St. Mirren a Hibernian.

Celtic se podobně pevnou defenzívou chlubit nemůže, daří se mu ale střílet góly. Na svém kontě jich má 51. Spoléhá i na nedávnou posilu Robbieho Keanea, z Bayernu přišel na hostování Braafheid, z Boltonu pak Kamara. V minulém kole Celtic porazil 1:0 Dundee United, předtím si přivezl bod po divoké remíze 4:4 a Aberdeenu.

V říjnu Rangers porazili Celtic 2:1. Skóre otevřel v 8. minutě Miller, domácí kanonýr o osm minut později zvyšoval. Celtic jen korigoval po proměněné penaltě McGeadyho z 25. minuty. Lednová odveta v Celtic Parku skončila nerozhodně 1:1, oba góly padly až v poslední čtvrthodině. Nejprve poslal domácí do vedení v 78. minutě McDonald, o tři minuty později vyrovnal McCulloch.

Na vítězství Rangers si můžete vsadit v kursu 2,2, na výhru Celticu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,1. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama