Hlavní obsah

Fenomenální Tiger Woods je zpět, na Masters je největším favoritem

Jakoby startující Masters bylo jen o jednom hráči. Ale návrat světové jedničky Tigera Woodse do vrcholového golfu si výjimečnou pozornost zaslouží. Američan přerušil svoji léčbu ze závislosti na sexu a po více jak čtyřech měsících se vrací do kolotoče PGA. V Augustě je největším favoritem, bude usilovat již o své páté zelené sako – tradiční trofej pro šampióna.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Americký golfista Tiger Woods během druhého kola PGA Championship

Článek

Úvodní grandslam sezóny v Augustě je pro čtyřiatřicetiletého Woodse ideálním místem k návratu. Na soukromém hřišti by měl mít více klidu, navíc se jedná o jeho oblíbené místo. Woodse vítají zpět i ostatní hráči, při absenci světové jedničky klesla sledovanost i finanční toky směrem do PGA.

V prvních trénincích Woods prokázal, že po několikaměsíční přestávce je opět ve skvělé formě. I podle bookmakerů Tipsportu je největším favoritem, vsadit si na něj můžete v kursu 6. Na paty by mu měl šlapat krajan Phil Mickelson (kurs 13), který letos uzpůsobil přípravu právě Masters. V Augustě slavil celkový triumf v letech 2004 a 2006.

Stejný kurs na vítězství má i Jihoafričan Ernie Els, kterému se v úvodu sezóny daří. Díky vítězstvím na CA Championship v Doralu a na Arnold Palmer Invitational v Orlandu je v čele finančního žebříčku s více jak 3 milióny dolarů, ve světovém žebříčku je na 8. příčce. Světovou dvojkou je Američan Steve Stricker.

Počítat se musí i s elitními evropskými hráči Harringtonem, Westwoodem, Villegasem a Kaymerem, nedělním triumfem v Houstonu se mezi favority zařadil Američan Anthony Kim.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama