Hlavní obsah

Sparta chce zpět do čela, navíc hodlá Slavii oplatit porážku z poháru

S jasným cílem jdou do pondělní dohrávky 24. kola Gambrinus ligy fotbalisté Sparty. V již 272. tradičním derby přivítají na Letné Slavii a o motivaci mají postaráno. Jakýkoliv bodový zisk je vrátí do čela tabulky před Ostravu, navíc svěřenci trenéra Chovance chtějí sešívaným oplatit nedávnou porážku v úvodním čtvrtfinále poháru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slávista Šenkeřík se snaží přetlačit sparťana Sionka.

Článek

Sparta doma téměř neinkasuje, v jedenácti zápasech dostala pouhé tři góly. Jako jediný tým v lize Sparta ještě v probíhajícím ročníku nebyla poražená. V minulém kole sparťané remizovali v Plzni po divokém závěru 2:2. Západočeši ještě v 83. minutě vedli, Sparta otočila skóre góly Kucky a Wilfrieda. V nastavení bod Plzni zařídil Rajtoral. Zranění jsou Střeštík, Hušek, Pamič a Hejda, pro žluté karty nemůže nastoupit Kucka.

Slavia má venku negativní bilanci, ke třem vítězstvím a čtyřem remízám si můžete připočítat čtyři porážky. V minulém kole po téměř měsíci a čtyřech utkáních v GL sešívaní konečně vyhráli, doma porazili 3:0 Bohemians 1905. Dvakrát se parádně z přímého kopu trefil Grajciar. Na marodce jsou Hloušek, Kaufman, Naumov, Romanovs a Vomáčka.

Na podzim Sparta vyhrála v Edenu 1:0, jediný gól vstřelil Bony Wilfried. Dezorientovaný slávista Ragued usměrnil centr Kaloudy na vlastní branku, po skvělém Vaniakovu zákroku dorazil Wilfried míč za brankovou čáru. Před deseti dny Slavia porazila v úvodním čtvrtfinále Ondrášovka Cupu Spartu 1:0, jediný gól vstřelil Milan Černý.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 1,75, na výhru Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,07. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,4.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama