Hlavní obsah

San Jose může v divizním derby oplatit porážku Dallasu

Nesmírně vyrovnaná je Pacifická divize zámořské NHL. V jejím čele jsou hokejisté Dallasu, čtyři pronásledovatelé jsou ale jen o několik málo bodíků zpět. Tři body na Hvězdy ztrácí San Jose. Žraloci se ve čtvrtek představí právě na ledě Dallasu a mohou mu oplatit tři dny starou porážku.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Joe Thornton (vlevo) oslavuje se spoluhráči ze San Jose branku v utkání s Detroitem - archivní foto.

Článek

Hvězdy jsou v dobré formě, z posledních deseti zápasů vyhrály sedm. Naposledy si poradily právě se San Jose, v samostatných nájezdech rozhodl Brad Richards. Ten je se 34 body (12+22) lídrem klubové produktivity, 28 bodů mají na svém kontě Loui Eriksson a James Neal.

San Jose se jako tradičně může spolehnout na góly kanonýra Dany Heatleyho, pravidelně bodují i zkušení centři Joe Thornton a Patrick Marleau. Druhý v týmovém kanadském bodování je ale Ryan Clowe. Příliš se nedaří brankářům, jejichž úspěšnost se pohybuje kolem 90 procent. Fin Nittymäki v průměru pustí 2,43 gólu za zápas, jeho krajan pak dokonce 3,16 gólu.

Oba celky se v probíhající sezoně utkaly již dvakrát a v obou případech byl úspěšnější Dallas. Nejprve v polovině listopadu porazil Žraloky 5:4 po prodloužení (rozhodl veterán Ribeiro). O pondělním duelu byla řeč, v prodloužení držel vítězný Dallas brankář Raycroft.

Na vítězství Dallasu si můžete vsadit v kursu 2,35, na výhru San Jose vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,4. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama