Hlavní obsah

Hokejisté skončí ve Finsku poslední, mohou alespoň zmařit triumf Rusům

O posledním místu českých hokejistů na turnaji Karjala je už rozhodnuto, rozloučit se s druhým podnikem Euro Hockey Tour se ale svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky chtějí se ctí. Přestože s oběma severskými celky těsně prohráli, mohou v neděli zmařit celkový triumf Rusům.

Foto: Vesa Moilanen, ČTK/AP

Fin Leo Komarov z Finska (druhý zleva) se raduje z branky, kterou hájí gólman Marek Schwarz (druhý zprava).

Článek

Ti zatím vyhráli oba zápasy, když nejdříve proti Finsku smazali třígólové manko soupeře a v samostatných nájezdech rozhodli o svém vítězství. V sobotu pak nedali šanci Švédům, které porazili 4:1. V čele hodnocení Turnaje Karjala mají pět bodů, čtyři mají Finové a tři Švédi.

Češi prospali ve čtvrtek ve Švédsku druhou třetinu a v poslední dvacetiminutovce už jen snížili na konečných 3:4. O gól prohráli i v sobotu, s domácím Finskem 1:2. Sice se opět rychle prosadil Bednář, po vyrovnání Mäenpää rozhodl v 45. minutě Salmelainen. Výborný výkon předvedl debutující gólman Schwarz.

Na vítězství Ruska si můžete vsadit v kursu 1,65, na výhru českých hokejistů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,54. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,5.

Reklama