Hlavní obsah

Čeští fanoušci uvidí naposledy doma své oblíbence, hokejisté i s Jágrem hostí Finy

Posledním domácím vystoupením před únorovými olympijskými hrami ve Vancouveru je pro české hokejisty čtvrteční úvodní duel Channel One Cupu proti Finsku. V Praze se představí i největší česká hvězda Jaromír Jágr, kterou by měla sledovat zaplněná O2 Aréna. Někteří reprezentanti mají jednu z posledních šancí přesvědčit kouče Růžičku, aby je vzal na olympiádu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaromír Jágr na tréninku hokejové reprezentace v Praze

Článek

Jágr startuje v národním celku poprvé, přesto upozorňuje, že turnaj je jen přípravou na olympiádu. S Finskem čeští hokejisté letos už třikrát hráli. V únoru v Praze prohráli 3:5, poté v Liberci zvítězili 4:3 po prodloužení a v září v Karlových Varech vyhráli 2:0. Jinak se proti výběru Suomi svěřencům trenéra Růžičky příliš nedaří, v listopadu s nimi na Karjale prohráli v Helsinkách 1:2.

Chytat bude Marek Schwarz, který společně s Jakubem Štěpánkem vychytal úterní vítězství na Slovensku po samostatných nájezdech. Slováci slavili výročí 80-ti let od založení organizovaného hokeje.

V průběžném hodnocení série Euro Hockey Tour jsou Finové s deseti body druzí za Ruskem (12 bodů), před českými hokejisty mají jednobodový náskok. Poslední jsou s pěti body Švédové. Po čtvrtečním zápase se reprezentace přesune do Moskvy, kde Channel One Cup bude o víkendu pokračovat.

Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 1,75, na výhru Finů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,15. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,5.

Reklama