Hlavní obsah

Ghana hájí čest Afriky, Američané se třesou na odvetu

Jediného zástupce bude mít v osmifinále fotbalového mistrovství světa pořadatelský kontinent – Afrika. Reprezentace Ghany se v prvním kole vyřazovací části utká s výběrem USA. To prahne po odvetě za porážku na minulém mistrovství světa.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Ghaňan Asamoah Gyan se raduje z branky do srbské sítě během MS v Jihoafrické republice.

Článek

Američané v základní skupině nejprve díky chybě gólmana Greena remizovali 1:1 s Anglií, poté díky vydařené druhé půli remizovali se Slovinskem 2:2. Na první místo ve skupině je vyslalo vítězství 1:0 nad Alžírskem.

Ghana na úvod šampionátu díky proměněné penaltě Asamoaha Gyana z 85. minuty porazili Srbsko, poté remizovali 1:1 s Austrálií (opět z penalty se trefil Gyan). Na závěr skupiny Afričané prohráli s Německem 0:1 a skončili tak v tabulce druzí. Na MS mají nejmladší kádr ze všech.

Oba týmy se utkaly jedinkrát, Ghana na posledním mistrovství světa v Německu vyhrála díky sporné penaltě 2:1. Postoupila tak do play-off, Američané, stejně jako Češi, mohli balit kufry.

Na vítězství Američanů si můžete vsadit v kursu 2,6, na výhru Ghany vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,85. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 2,85.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama