Hlavní obsah

Sparťan Blažek a teplický Grigar jsou Tipsport hráči utkání uplynulého kola

Velkou zásluhu na důležité výhře Teplic na osravských Bazalech má teplický brankář Tomáš Grigar. Stejně tak ve druhém televizním utkání se vyznamenal muž mezi tyčemi. Jaromír Blažek čelil minimálně třem vyloženým šancím Brňanů a ze všech vyšel jako vítěz.

Článek

Baník – Teplice 0:1

Tomáš Grigar (FK Teplice)

Teplicím se nevyvedl vstup do soutěže, ale pak přišel velký obrat k lepšímu, korunovaný vítězstvím na ostravských Bazalech. A brankář Tomáš Grigar k němu přispěl zásadní měrou. Vychytal všechny šance ostravských střelců. Ti se snažili, ale na teplického brankáře zkrátka nevyzráli. „Od toho tam jsem, abych něco chytil. A navíc velmi dobře bránili kluci přede mnou,“ říkal po utkání Grigar. Skromné. Ale on předvedl několik exkluzívních zákroků, čímž dodal mužstvu potřebný klid. Není tedy divu, že právě jeho vybrali televizní diváci jako Tipsport hráče utkání.

„Důležité je, že se nám začalo dařit jako týmu. Cena od diváků mě těší. Přece jen ji častěji dostávají ti, kteří góly dávají než brankáři. Takže mám opravdu velkou radost z ocenění a hlavně ze tří získaných bodů,“ poděkoval Tomáš Grigar, Tipsport  hráč utkání Baník – Teplice.

Brno – Sparta 0:5

Jaromír Blažek (Sparta Praha)

Výsledek zápasu vypadá jednoznačně. Pět gólů v síti Brna. Jenže fotbalisté z moravské metropole jen nestáli a nepřihlíželi sparťanskému kolotoči. V prvním poločase si Brno vypracovalo minimálně tři obrovské šance. A Blažek v brance Sparty byl stoprocentní. Všechny pokusy s přehledem zlikvidoval. „Rozhodně to nebyl jednoduchý zápas. Mnohem náročnější, než jak vypadá výsledek,“ okomentoval utkání Blažek.

Po několika zápasech, kdy Sparta přišla o ligu mistrů a nabrala ztrátu na doposud vynikající Plzeň, přišel potřebný impuls. „Přesně tohle jsme potřebovali. A to, kdo je hráčem utkání není až tak důležité. I když mě těší, že si televizní diváci vybrali právě mě,“ řekl Jaromír Blažek, Tipsport hráč utkání Brno – Sparta.

Reklama