Hlavní obsah

Krasobruslaře čekají volné jízdy, do boje jdou teenagerky Erbanová a Pančochová

Po pokaženém krátkém programu si čtvrteční volné jízdy již jen z povinnosti odbude krasobruslař Tomáš Verner, lépe je na tom jeho mladší kolega Michal Březina. Poprvé se na olympiádě ve Vancouveru představí zkušený biatlonista Roman Dostál, jenž vyběhne na trať 20 kilometrů. Závodit bude i sedmnáctiletá rychlobruslařka Karolína Erbanová, do boje jde i další naděje – snowboardistka Šárka Pančochová.

Foto: Miro Kuzmanovic, Reuters

Česká snowboardistka Šárka Pančochová

Článek

Už bez šancí na dobré umístění je po pokaženém krátkém programu krasobruslař Tomáš Verner. Ani vydařená jízda nepomohla k odpovídajícímu bodovému ohodnocení druhému českému reprezentantovi Michalu Březinovi. Ten je v hodnocení devátý, Verner až deset příček za ním. Vede Rus Jevgenij Pljuščenko s malým náskokem před Američanem Lysackem a Japoncem Takahašim.

Stíhačka biatlonistů přinesla velké rozpaky. Pořadatele trápila údajně nezvyklá časomíra, závod provázely zmatky, když někteří závodníci vyráželi na trať jindy, než měli. Nyní by snad mělo být vše vyřešeno, ženy čeká závod na 15 kilometrů, muži naběhají o pět kilometrů více. Premiéru ve Vancouveru zažije zkušený Roman Dostál.

V Richmondu se opět představí sedmnáctiletá Karolína Erbanová, tentokrát v závodu na 1000 metrů. V olympijském debutu Erbanová na trati na 500 metrů skončila třiadvacátá. Mladičkou snowboardistku Šárku Pančochovou čeká kvalifikace závodu na U-rampě. Na její celkový triumf si můžete u Tipsportu vsadit v kursu 20. Největší favoritkou závodu je s kursem 2,3 Clarková.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama