Hlavní obsah

Sdruženář Churavý chce útočit, štafeta žen na přední umístění moc pomýšlet nemůže

Olympiáda se pomalu blíží ke svému závěru, ve hře o medaile je stále několik českých sportovců. Ve čtvrtek se o cenný kov hodlá porvat sdruženář Pavel Churavý, kterého čeká závod na velkém můstku. Štafeta na 4x5 kilometrů čeká české reprezentantky, Evu Nývltovou a Ivu Janečkovou ovšem ve Vancouveru trápila nemoc. Zámořským soubojem Kanada – USA vyvrcholí turnaj hokejistek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Pavel Churavý ve Vancouveru

Článek

Churavý měl smůlu na středním můstku. Rozhodčí jej pro mizerné povětrnostní podmínky dvakrát sundali z nájezdové věže, vítr mu uškodil, i když už se konečně spustil dolů. Přesto skončil dvanáctý a o tři místa vylepšil svůj dosavadní nejlepší olympijský výkon. V posledních závodech Světového poháru se mu dařilo, pokaždé skončil v elitní desítce.

Největším favoritem je Francouz Lamy Chappuis, na velkém můstku se představí i další Češi Miroslav Dvořák, Tomáš Slavík a Aleš Vodseďálek.

Do olympijských bojů zasáhne i ženská štafeta běžkyň na lyžích, kterou čeká závod na 4 x 5 kilometrů. Češky ale ve Vancouveru trápí nemoc, Eva Nývltová s Ivanou Janečkovou dokonce vynechaly sprint dvojic. Nyní jsou už připravené, spolu s nimi na trať vyrazí Kamila Rajdlová a Eva Skalníková.

Vyvrcholí hokejový turnaj žen, podle očekávání jsou ve finále oba zámořské výběry. Domácí Kanaďanky mohou vyhrát olympiádu potřetí v řadě. Na vítězství Kanaďanek si můžete vsadit v kursu 1,9, na výhru Američanek vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,88.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama