Hlavní obsah

Semifinále již bez českých hokejistů, Záhrobská mezi favoritkami slalomu

Již bez českých hokejistů pokračuje olympijský turnaj. Přemožitelé svěřenců trenéra Růžičky Finové se v semifinále utkají s Američany, druhou dvojici tvoří domácí Kanada a překvapivě Slovensko. O medaili bude v pátek usilovat Šárka Záhrobská, mistryně světa může po šestadvaceti letech získat pro ČR olympijskou medaili ve sjezdovém lyžování.

Foto: Radek Smekal, ČTK

Šárka Záhrobská po kombinaci na olympiádě

Článek

Pro Záhrobskou je slalom nejsilnější tratí, v roce 2007 ve švédském Aare se na ní radovala z titulu mistryně světa. Ve Whistleru už poslala soupeřkám varování, když zajela nejrychleji slalomovou část superkombinace. Favoritek je ale více, počítat se musí s německými sestrami Rieschovými, Rakušankami i obhájkyní zlata Pärsonovou ze Švédska. Na vítězství Šárky Záhrobské v olympijském slalomu si můžete vsadit v kurzu 7, to že se postaví na stupně vítězů ohodnotili bookmakeři Tipsportu kursem 2,2.

Naděje hokejového národa se nevyplnily. Po dramatické osmifinálové výhře v prodloužení nad Lotyšskem Češi nedokázali vstřelit gól Finům a prohráli ve čtvrtfinále 0:2. Seveřané se o finále utkají s Američany, kteří se nečekaně dost nadřeli v souboji s houževnatými Švýcary. Oproti tomu domácí Kanada Rusy dokonale smetla a k jasné výhře 7:3 vykročila již v úvodním dějství. Posledním semifinalistou jsou Slováci, kteří překvapivě vyřadili švédské obhájce olympijského zlata.

Největším favoritem na ziska zlata jsou Kanaďané s kursem 1,6, následování Američany s kursem 3,8. Na triumf Finska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,5, na celkové vítězství Slovenska si pak můžete vsadit v kursu 12.

Biatlonisté vyrazí do štafety na 4x7,5 kilometru, ve Whistleru se představí český čtyřbob. Kvalifikace obřího slalomu čeká na snowboardistku Zuzanu Doležalovou, finále je na programu kolem 22:30.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama