Hlavní obsah

Česká tenistka při kuriózní situaci. Zničila jsem síť, chlubí se obhájkyně titulu na Australian Open

Melbourne/Praha

Rázně vstoupila do grandslamového Australian Open obhájkyně titulu Naomi Ósakaová, která v úvodním kole porazila za 80 minut českou tenistku Marii Bouzkovou 6:2, 6:4. V utkání navíc způsobila poměrně kuriozní moment.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Naomi Ósakaová se postarala v Melbourne o kuriózní moment.Video: sntv

 
Článek

Za stavu 0:1 ve druhé sadě vypálila Japonka před 15 tisícovkami fanoušků servis rychlostí 183 km/h a na chvíli vyřadila z provozu síť, protože vylétla páska (v tenisové hantýrce nazývaná Wimbledon), která ji ukotvuje uprostřed kurtu.

Situace, která se na rekreační či výkonnostní úrovni stává poměrně často, bývá v profesionálním tenisu k vidění spíše zřídka. Také organizačnímu týmu trvalo dost dlouho, než vše uvedl do původního stavu.

„Dnes jsem zničila síť," podělila se o zážitek z utkání Ósakaová na svém twitterovém účtu, který má přes půl milionu sledujících.

Po úvodní výhře nad Bouzkovou se jí hodně ulevilo. „Bylo pro mě velmi těžké kontrolovat svoje nervy. Je hodně složité hrát první kolo grandslamu proti někomu, s nímž jsem se nikdy nestřetla. Doufám, že tady vydržím až do konce příštího týdne," netajila své ambice jedna z favoritek na titul.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Marie Bouzková na Naomi Ósakaovou nestačila.Video: sntv

Ósakaová je druhou nejlépe vydělávající sportovkyní po Sereně Williamsové. A právě 22letá Japonka je považována za hlavní hrozbu pro legendární Američanku a její plánované tažení za 24. grandslamovým titulem z dvouhry v kariéře.

Reklama

Související témata: